Asgari ücret zammı için ikinci toplantı gerçekleşecek! İkinci toplantıda zam oranı belli olacak mı?

Asgari ücret zammı için ikinci toplantı gerçekleşecek! İkinci toplantıda zam oranı belli olacak mı?
Milyonlarca kişinin gözü kulağı asgari ücret için yapılacak açıklamalarda. Asgari ücrete gelecek zam için ilk toplantı sona erdi. İkinci kez gerçekleşecek olan toplantının tarihi ise açıklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın ev sahipliği yaptığı asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısı TÜRK-İŞ ve TİSK heyetlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. 2023 yılının ilk altı ayı geride bırakılırken milyonların gözü kulağı yeni asgari ücret rakamlarına çevrildi.

Asgari ücrete yapılacak zammın belirlenmesi adına gerçekleştirilen ilk toplantının ardından yapılan açıklamalarda toplantıda herhangi bir rakamın konuşulmadığı belirtildi. Yaklaşık bir saat süren toplantının sonucunda herhangi bir rakamın masaya getirilmediğini duyan milyonlarca kişi hayal kırıklığına uğradı. Gözler şimdi de ikinci kez gerçekleştirilecek toplantıya çevrildi.

DÖRT TOPLANTI GERÇEKLEŞECEK

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl’ın başkanlığında toplantıya TÜRK-İŞ heyetine Pevrul Kavlak, TİSK heyetine ise Akansel Koç başkanlık etti. Asgari ücret belirleme süreci çerçevesinde yapılacak olan dört toplantı ile işçi tarafı asgari ücret talebini iletecek. Aynı şekilde işveren tarafı da ellerindeki verileri paylaşarak kendi taleplerini komisyona bildirecek. Çalışma Bakanlığı da asgari ücret için sene başından beri yaptığı çalışmaları komisyona aktaracak ve masaya yatırılan veriler dahilinde zam oranı belli olacak.

İKİNCİ TOPLANTI 19 HAZİRAN 2023 TARİHİNDE

Asgari ücrete yapılacak zammın belirlenmesi adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol 19 Haziran 2023 saat 14:00’da yeniden bir araya gelecek. İlk Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TÜRK-İŞ asgari ücret komisyonu üyesi ve Haber-İş Genel Başkanı Veli Solak şu açıklamalarda bulunmuştu; ‘’Bayramdan önce bir an önce bitmesini istiyoruz. TÜRK-İŞ olarak talebimiz bir an önce toplantıların bitmesi. Resmi belgeler istendi, herhangi bir rakam konuşulmadı. Toplantı yarın olabilir herhangi bir tarih yok. TÜRK-İŞ olarak talebimiz bir an önce bu toplantının bitmesi. Ev kiralarına, hayat pahalılığına göre asgari ücretin güncellenmesini istiyoruz.’’ Bu açıklamaların yanı sıra işveren tarafı ise maliyet kısmındaki vergilerin daha da azaltılması gerektiğini belirtti ve aynı zamanda, verilecek olan zammın yabancı para birimlerine göre değil her zaman olduğu gibi Türk lirasına bağlı kalarak belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.