Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Yeni alınan karar hakkında siz de bilgi sahibi olmalısınız!

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Yeni alınan karar hakkında siz de bilgi sahibi olmalısınız!
Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan problemler uzun zamandır gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Ev sahipleri ve kiracılar için alınan yeni karar ev sahiplerinin yakından ilgilendiriyor.

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sorun uzun süredir devam ediyor. Özellikle büyük şehirlerde artan ev fiyatları kiracıları zorlarken ev sahipleri ise mevcut kiracılarının çıkartmak istiyor ve evlerini daha yüksek fiyattan yeni kiracılara vermek istiyor. Bu süreçte mağdur olan taraf kiracılar olarak karşımıza çıkıyor.

Bugüne kadar gündeme gelen haberlerde; birçok ev sahibi zorla kiracısını evden çıkarttığı, fahiş fiyat artışları gerçekleştirdiği ve birçok kiracı ile ev sahibinin de mahkemelik olduğu yer aldı. Son olarak ev sahipleri ve kiracılar ilgilendiren önemli bir kararın meclis sunulmak üzere hazırlandığı açıklandı.

HAPİS CEZASI GELİYOR

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sorunlar özellikle İstanbul, Antalya Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde meydana gelmeye başladı. Bu şehirler arasında özellikle Antalya’da yabancı turistlerin giderek artması ev kiralarında fahiş fiyatların gündeme gelmesine neden oldu. Şu an için Antalya’nın merkez ilçelerinde ev fiyatları 40.000 TL ile 50.000 TL arasında değişen kiralarlar ilana veriliyor. Diğer illerde de durum pek farklı değil. Meclise sunulacak olan kira kanunu taslağı, ev kiralarındaki fahiş artışları suç haline getirecek. Ev sahipleri evlerini piyasa rayicinin üzerinde fahiş fiyatlarla kiraya verdiğinde, bir yıl ile üç yıl arasında hapis cezası ile tutuklu olarak yargılanabilecek.

DENGE OLUŞTURMAYI HEDEFLİYOR

İlgili düzenlemeyle ev sahiplerinin fahiş kira uygulamalarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Caydırıcı bir etki sağlamak amacıyla ev sahipleri artık sanık olarak mahkeme karşısına çıkarılacak ve tutuklu bir şekilde yargılanan bilecek. Ev sahipleri eğer suçlu bulunursa bir yıl ile üç yıl arasında değişen hapis cezaları ile cezalandırılabilecek. İlgili tasarı, ev kira piyasasında adil ve sürdürülebilir bir denge oluşturmayı hedefliyor. Ev sahipleri kiracılarını haksız yere mağdur edemeyecek şekilde makul ve uygun kira artışları yapmak zorunda kalacak. Böylelikle ev sahipleriyle kiracılar arasında adil bir ilişki ve güvenli bir konut ortamının sağlanması da hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.