Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi ne zaman verilecek? 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi detayları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi ne zaman verilecek? 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi detayları!
Yeni evlenecekler için duyurulan faizsiz 150.000 TL kredi için detaylar merak edilmeye başladı. 2 yıl geri ödemesi ve 48 ay vadeli evlilik kredisi ne zaman verilecek? Başvuru şartları neler? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde AK Parti seçim beyannamesinde en dikkat çeken konulardan biri evlilik kredisi olmuştu. Her geçen gün artan hayat pahalılığı nedeniyle düğün masraflarının da artması ve zorlaşmasının ardından hükümetin bu destek için ne zaman harekete geçeceği ise merak ediliyor.

150.000 TL’ye kadar faizsiz olarak yeni evleneceklere kullandırılacak kredi kapsamında 2 yıl geri ödemesiz dönem ve 48 ay vade seçenekleri sunulacak. Uygun geri ödeme seçenekleri ve faizsiz olması sayesinde evlenmek isteyen vatandaşların cebini bir hayli rahatlatması bekleniyor.

150.000 TL EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçimler öncesinde açıklanan evlilik kredisindeki yeni gelişmeler merak ediliyor. Yeni evlenecek gençlere faizsiz olarak kullandırılacak kredi kapsamında 150.000 TL evlilik kredisi ödenecek. 48 ay vadeli olarak kullandırılacak kredi esnek geri ödeme seçeneklerine sahip olacak.

Seçimler öncesinde duyurulan evlilik kredisi desteği hakkında ise henüz net bir açıklama gelmedi. Öncelikle Aile ve Gençlik Bankası kurulmasının ardından kredinin hayata geçmesi bekleniyor. Önümüzdeki günlerde konuyla ilişkili açıklama yapılması öngörülüyor.

2 YIL GERİ ÖDEMESİZ VE 48 AY VADELİ KULLANDIRILACAK!

2 yıl geri ödemesiz ve toplamda 48 ay vadeli olarak kullandırılacak 150.000 TL faizsiz evlilik kredisi ile birçok gencin evlilik sürecinin desteklenmesi sağlanacak. Konuya ilişkin henüz kredi şartları ve kredi başvurularının başlayacağı tarihler ise açıklamadı.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI NE ZAMAN KURULACAK?

Seçimler öncesinde duyurulan önemli diğer konulardan biri ise Aile ve Gençlik Bankası olmuştur. Faizsiz evlilik kredisi başta olmak üzere birçok sosyal destek ve kredi bu banka tarafından gençlere ve ailelere kurulacak yeni banka üzerinden sağlanacak. Ancak Aile ve Gençlik Bankası konusunda da henüz net bir açıklama gelmedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.