Asgari ücret ara zammı ne kadar oldu? İlk toplantı sona erdi! Asgari ücrette rakamlar netleşiyor! 11 bin liranın üzerine çıkabilir!

Asgari ücret ara zammı ne kadar oldu? İlk toplantı sona erdi! Asgari ücrette rakamlar netleşiyor! 11 bin liranın üzerine çıkabilir!
Asgari Ücret Tespit Komisyonu önceki gün asgari ücret ara zammı için bir araya geldi. Birinci toplantının yapılmasının ardından yeni rakamlar gündeme geldi. Asgari ücrette 11 bin TL kritik eşik!

Türkiye’de milyonlarca çalışan ve işveren yeni asgari ücreti bekliyor. Özellikle son dönemde artan hayat pahalılığı sonrasında asgari ücretin enflasyonun üzerinde artacağına dair sinyallerin verilmesi dikkat çekti.

Bir önceki Salı gününde ilk toplantısını gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan gelen açıklamalar ise dikkat çekti. Dün yapılan ilk toplantıda rakamlar konuşuldu. 7 milyondan faza çalışanı ve dolaylı olarak toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren asgari ücret zam oranlarında yeni detaylar belli oldu.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılan toplantıda önceki gün Türk – İş ve TİSK heyeti yer aldı. İşçi tarafını temsil eden Türk – İş Heyet Başkanı Veli Solak, bayramdan önce bitmesini istediklerinin altını çizdi.

Toplantıda herhangi bir rakam konuşulmadığını aktaran Türk – İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın ise MKE’de yaşanan patlama sonrasında hayatını kaybeden işçilerin cenaze törenine katıldığını aktardı. Asgari ücretin ise günün şartlarına, ev kiralarına, ekonomik krize ve hayat pahalılığa göre artırılmasını istediklerini belirtti.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından net 8 bin 506 TL olan asgari ücretin mevcut rakama yapılacak artışın ikinci toplantıda netleştirilmesi bekleniyor. Yüzde 25’in üzerinde bir zam yapılması ise beklentiler arasında.

Asgari ücrete yüzde 20 zam gelmesi halinde net asgari ücret 10 bin 208 TL’ye çıkacak. Yüzde 30 zamda ise 11 bin 57 lira seviyesine çıkacak. Eğer beklentilerin çok üzerinde bir zam gelir ve yüzde 45’lik bir zam uygulanırsa bu durumda asgari ücret 12 bin 333 TL olacak.

ASGARİ ÜCRET İKİNCİ TOPLANTI NE ZAMAN?

Normalde bir aya yakın süren asgari ücret toplantısı ara zam döneminde bayramdan hemen önce sonuçlanması bekleniyor. Henüz ikinci toplantı tarihi net olmasa da 28 Haziran’dan yani bayramdan önce netleşmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.