Vakıfbank'tan 1.250.000 TL kredi desteği devam ediyor! Devlet faiz desteği ile kentsel dönüşüm kredisi şartları neler?

Vakıfbank'tan 1.250.000 TL kredi desteği devam ediyor! Devlet faiz desteği ile kentsel dönüşüm kredisi şartları neler?
Türkiye’nin önde gelen kamu bankalarından Vakıfbank, devlet destekli kentsel dönüşüm kredisi vermeye devam ediyor. 1.250.000 TL’ye kadar kredi imkanı ve 10 yıl vade seçenekleri sunulacak!

Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini öngören 6306 sayılı ilgili kanun kapsamında Vakıfbank üzerinden vatandaşlara kredi imkanı sağlanacak. Kısa süre önce Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 11 ilde büyük felakete neden olan deprem sonrasında da kentsel dönüşüm kredilerine ihtiyaç bir hayli artış gösterdi.

Kentsel dönüşüm kredisi kapsamında aylık yüzde 0,79’dan başlayan maliyet fırsatı, 1.250.000 TL kredi imkanı ve 10 yıl vade seçenekleri sunulacak. Bu kapsamda rahat bir geri ödeme seçeneği ve devlet faiz desteği ile riskli yapılarda oturanların kentsel dönüşüm kredisi fırsatından yararlanması desteklenecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Vakıfbank tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşların evlerini güçlendirmesi ve yenilemeleri için destek kredileri verilmeye devam ediyor. Konutlarını yeniden inşa etmek isteyen hak sahiplerine ve riskli yapılarda en az 1 yıl oturan kiracı veya sınırlı ayni hak sahiplerine kredi kullandırılacak.

İlgili kanun kapsamında verilecek kredi ile riskli alan ve riski yapıların dönüştürülmesi hedefleniyor. Kanunda yer alan yardım ve destekten yararlanmak için riski yapı olarak belirlenen binanın anlaşma ile tahliye edilmesi şartı da aranmaktadır.

VAKIFBANK KETSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Vakıfbank üzerinden sağlanacak Kentsel Dönüşüm Konut Yapım Kredisi kapsamında 120 aya kadar vade, yüzde 1,49 faiz oranı ve yüzde 0,70 devlet faiz desteği verilecek. Bu kapsamda müşteri maliyeti ise yüzde 0,79 olarak belirleniyor.

Kentsel Dönüşüm Bitmiş Konut Kredisi kapsamında ise yeni aynı oranlar geçerli olacaktır. Bu kapsamda A sınıfı verimlilik için yüzde 0,71, B sınıfı verimlilik için yüzde 0,75 ve standart konutlar için yüzde 0,79 faiz müşteri maliyeti hesaplanıyor. 1 milyon 250 bin TL’ye kadar kredi imkanı ve 10 yıla varan vade seçenekleri uygulanmaktadır. Kredi avantajlarından yararlanarak riskli yapılarda oturanların konutlarını dönüştürmelerine devlet destekli kredi sağlanacak.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.