Milyonların gözü kulağı asgari ücrette! Sosyal güvenlik uzmanından yeni asgari ücret rakamı!

Milyonların gözü kulağı asgari ücrette! Sosyal güvenlik uzmanından yeni asgari ücret rakamı!
Milyonların gözü kulağı asgari ücret için gelecek zamda! Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor! Sosyal güvenlik uzmanından açıklamalar!

Milyonlarca vatandaşın temmuz ayında yapılacak asgari ücret zammı için bekleyişi sürüyor. Yapılacak ara zamla alakalı flaş bir hesaplama yapıldı. Sosyal güvenlik uzmanı Mert Nayır asgari ücrete dair beklentisini açıkladı. İşte asgari ücrete dair uzman isimden yorumlar!

SEÇİMİN ÖNEMLİ VAATLERİNDENDİ

Dolar ile enflasyon yüksek seyirlerde sürerken, gözler yeni asgari ücrete çevrilmiş durumda. Temmuz ayında yapılacak ara zammın ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sosyal güvenlik uzmanı olan Mert Nayır, konuya dair merak edilen sorular için yanıt verdi. Uzman isim, ‘Seçim öncesi en önemli vaatlerden biri asgari ücret konusuydu. Milyonların gözü kulağa temmuz ayında açıklanacak asgari ücrette olacak. Geçen yıllara kadar tek tip asgari ücret kullanımı yapılıyordu, geçen sene ara zam yapıldı olağanüstü şartlardan ötürü. Bu yıl yeşil ışık vardı. Olağanüstü şartlar oluşursa diye seçim öncesi sözü de verildiğinden dolayı temmuz ayını bekliyoruz’ dedi.

UZMAN İSİM BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI

Uzman isim, olasılıkla alakalı işçi ve işveren taraflarını baz alarak şu ifadelere yer verdi; ‘İşçi tarafının beklentileri, şu anda 8.500 liralık net asgari ücret bulunuyor. Yılbaşında 455 dolara denk geliyordu. 10.620 liraya tekabül ediyordu. 500 dolar rakamlarını duyuyoruz. 8 Haziran’daki dolar kuru üstünden 11.680 liralık net bir asgari ücret ortaya çıkacaktır. İşveren tarafının beklentisi nedir? Diyorlar ki 400 dolarlık bant korunmalıdır. Yılbaşında yüksek zam geldi, temmuzda zam yapılmayacağı söylentileri vardı. Bu da bugünkü kurda 9.300 TL. Yüzde 20, 25 ve 30 oranında senaryolar var. Benim beklentim 10.500 ile 11.000 TL olur. 10.600 liralık net bir askeri ücretin olması için bekliyoruz

VATANDAŞLARIN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Temmuz ayında zam gelecek asgari ücret için bekleyiş sürüyor. Uzman isimlerden konuya dair tahminler ve yorumlar da gündemde yer almaya başladı. Bu kapsamda asgari ücret için 10 bin 500- 11.000 lira beklentiler bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.