Tiryakioğlu’ndan ihracat değerlendirmesi: 'Yılın ilk 5 ayında en fazla ihracat gerçekleştiren şehirler İstanbul, Gaziantep ve Mersin'

Tiryakioğlu’ndan ihracat değerlendirmesi: 'Yılın ilk 5 ayında en fazla ihracat gerçekleştiren şehirler İstanbul, Gaziantep ve Mersin'
TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, sektörün 2023 yılının 5 aylık döneminde ihracatını geçen yıla oranla yüzde 7,6 oranında artırarak, 4,7 milyar dolarlık ihracata imza attığını söyledi. Tiryakioğlu, en fazla ihracat gerçekleştiren illerin ise İstanbul, Gaziantep ve Mersin olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri ihracatına ilişkin açıklamalarda bulunan TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yılın 5 aylık döneminde en fazla ihracat gerçekleştiren illerin İstanbul, Gaziantep ve Mersin olduğunu söyledi.

İHRACAT YÜZDE 7,6 ORANINDA ARTTI

Sektörün ihracatına ilişkin açıklamalarda bulunan TİM Sektör Kurulu Başkanı  Tiryakioğlu, ‘’ TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektörü olarak; yılın ilk 5 ayı sonunda geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7,6 artışla toplam 4,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Sektörümüzden, en fazla ihracat yapılan ülkeler Irak, ABD ve Suriye oldu. Yılın ilk 5 ayında en fazla ihracat gerçekleştiren şehirler ise İstanbul, Gaziantep ve Mersin oldu’’ ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri ihracatındaki bu başarısı göz doldurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.