Erdoğan faizsiz krediyi duyurmuştu! 1 yıl geri ödemesiz kredinin detayları belli oldu!

Erdoğan faizsiz krediyi duyurmuştu! 1 yıl geri ödemesiz kredinin detayları belli oldu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, bazı iller için KOSGEB’in acil destek kredisi programı başlattığını belirtmişti. Krediye ait detaylar netlik kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kabine toplantısının ardından bazı açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda, Karadeniz Bölgesi’ndeki sel felaketinden etkilenen afetzedelere yönelik acil destek kredisi paketinin sunulacağı bilgisi yer almıştı.

KOSGEB tarafından sunulacak kredi, Karadeniz Bölgesi’nde meydana gelen yoğun yağış ve su baskınlarından etkilenen Amasya, Samsun, Sinop ve Kastamonu’daki KOBİ’lerin ihtiyaçlarını karşılayacak ve faaliyetlerine hızla dönmesini sağlayacak. İşletmelerin acil ihtiyaçları için sıfır faizli, 12 ayı ödemesiz ve 36 ay vadeli 300.000 liraya kadar kredi desteği KOBİ’lere, KOSGEB tarafından sunulacak.

36 AY VADE İMKANI

Yeni kabine ile düzenlenen ilk toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Bölgesi’ndeki sel felaketinden etkilenen işletmelere yönelik KOSGEB tarafından faizsiz kredi imkanının sunulacağını duyurmuştu. KOBİ’ler ilk 12 ay ödemesiz olmak üzere toplam 36 ay vadeli, sıfır faizli kredi kullanabilecekler. Aynı zamanda kredi başvurusu sürecinde teminat sıkıntısı yaşayan işletmelere Kredi Garanti Fonu teminatı sağlanacak. Verilen bu destek ile sel felaketinden etkilenen ve işletmesi zarar gören KOBİ’ler yeniden faaliyetlerine dönebilmek için ihtiyaç duydukları finansal desteği faizsiz bir şekilde temin edebilecek. Aynı zamanda bu kredi destek paketinden yararlanan işletme sahipleri, ilk bir yıl geri ödeme yapmayacak.

‘AFETZEDE İŞ YERLERİMİZİN YANINDA OLUYORUZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda Samsun, Amasya, Sinop ve Kastamonu illerindeki selden dolayı etkilenen işletmeler için KOSGEB’in acil destek kredisi programı başlattığını tüm vatandaşlara duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan sel felaketinden hayatları olumsuz yönde etkilenen vatandaşlara, kabine toplantısı sonrasında yaptığı konuşmasında geçmiş olsun dileklerinde iletmişti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve ilgili kurumların zarar gören yolların onarılmasından diğer tüm sıkıntıların giderilmesine kadar her türlü çalışmanın da sürdürüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; ‘’KOSGEB tarafından devreye aldığımız acil destek kredisi ile afetzede iş yerlerimizin yanında oluyoruz.’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.