İŞKUR’a gidenlere devletten 3 bin 336 TL ödeme! İşe alım desteği başvuruları başladı

İŞKUR’a gidenlere devletten 3 bin 336 TL ödeme! İşe alım desteği başvuruları başladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere yaptığı sosyal yardımlar büyük ilgi görüyor. Bakanlık 3 bin 336 TL ek ücret ödemesi yapacağını açıkladı. İŞKUR iş başvurusunda bulunanlara işe giriş sürecinde 3 bin 336 TL yardım yapılacak...

Vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda ödemeler gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı farklı alanlarda destek sunuyor. Bakanlık tarafından yapılan sosyal yardımlar birçok yardıma muhtaç durumdaki vatandaşa ekonomik açıdan rahatlık sağlıyor. İhtiyacı olan kişi ve hanelere yapılan sosyal yardımlarla ilgili yapılan yeni açıklamalar dikkat çekti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine işe ilk başladıkları dönemde nakit para desteğinde bulunuyor. Bu ödemeden yararlanmak isteyenlerin İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilmiş olması ve bakanlıktan halihazırda sosyal yardım alması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hak sahiplerine 3 bin 336 TL olarak yaptığı işe başlama desteğiyle ilgili merak edilen detaylar belli oldu.

İŞKUR İŞE BAŞLAMA YARDIMI NEDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım yararlanıcılarının İŞKUR üzerinden herhangi bir iş yerinde çalışmaya başlaması halinde işe başlama yardımı yapıyor. Bakanlığın sosyal yardımları arasında dikkat çeken bu destek 2023 yılında da asgari ücret üzerinden hesaplanıyor. SGK kayıtlarında işe başlama bilgisi görünen hak sahipleri Bakanlıktan başvuru yaparak işe başlama yardımı alabiliyor.

İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın işe başlama yardımından faydalanabiliyor. Bakanlığa başvuruda bulunanlara brüt asgari ücretin üçte birine karşılık gelen tutar bir defaya mahsus olarak veriliyor. Yeni işe başlayan maddi destek alan vatandaşların bakım ve temel ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla yapılan bu yardım büyük ilgi görüyor.

BAŞVURU YAPANLARA 3 BİN 336 TL NAKİT DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre brüt asgari ücretin üçte birine karşılık gelen bu destek aynı yıl içinde sadece 1 kereliğine verilecek. Bakanlıktan sosyal yardım alanlar, İŞKUR üzerinden iş başvurusu yapıp çalışmaya başladığında 3 bin 336 TL ödeme desteğinden yararlanabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.