Çiftçiler için sevindirici haber! Su kullanım hizmetlerinde yüzde 50 destek!

Çiftçiler için sevindirici haber! Su kullanım hizmetlerinde yüzde 50 destek!
Çiftçiler için yüzde 50 destek müjdesi geldi! Çiftçilerin su kullanım hizmet bedellerinin yüzde 50 oranında desteklenmesine dair karar alındı!

Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete ’de yayımlanarak yer aldı. Bu karara göre, çiftçilerin su kullanım hizmet bedellerinin yüzde 50 oranında desteklenmesine karar verildi. Alınan kararın detayları belli olurken birçok çiftçi vatandaş yeni karara sevindi. İşte konuya dair detaylar!

TARIM AMAÇLI SU KULLANIMDA YARDIM

Çiftçilerin bu yıla dair tarımsal amaçlı su kullanım hizmet bedellerinin yüzde 50 desteklenmesine karar verildi. Konuya dair yapılan bir habere göre, Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete ‘de yayımlanarak yer aldı. Kararla, sulama birlikleri ve kooperatifler tarafınca işletilen sulama sahalarında tarımsal üretimde bulunan çiftçilerin, bu sene su kullanım hizmet bedellerinin desteklenerek üretim maliyetlerinin azaltılması aynı zamanda rekabet güçlerinin artırılmasıyla bu kapsamda gıda arz güvenliğinin ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğin sağlanmasına katkı olunması amaçlanmakta.

ÖDEMELER ÜRETİCİ ADINA SULAMA BİRLİKLERİNE VERİLECEK

Bu kapsamda, sulama birlikleri tarafınca kendi usul ve esaslarına göre belirlenen su kullanım hizmet bedelinin yüzde 50 kadarı öncelikle su kullanıcısı üretici tarafınca ilgili sulama birliğine ödenmesi yapılacak. Su kullanım hizmet bedelini geriye kalan kısmı ise Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili bütçesinden üreticiler adına sulama birliklerine aktarılması yapılacak. Sulama birlikleri tarafınca oluşturulacak ödemeye esas icmaller Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne gönderim yapılacak. İcmaller DSİ tarafınca gerekli kontroller sağlandıktan ve onaylandıktan sonra ödenmek üzere Bakanlığa gönderilecek. Ödeme üreticiler adına alakalı sulama birliklerinin hesabına yatırılacak.

DESTEK ÖDEMESİ BU SENE SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Bu destekten yararlanacak olan üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kaydolması gerekiyor. Kara çerçevesinde destek uygulaması, 31 Aralık 2023’te sonlanacak. Desteklemelere dair ödemeler için gerekli kaynak, Bakanlığı 2023 yılı tarımsal destekleme bütçesinden karşılanmış olacak. Karar, 1 ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.