Patates salatasının daha lezzetli olmasını sağlıyor! Çok az kişi biliyor

Patates salatasının daha lezzetli olmasını sağlıyor! Çok az kişi biliyor
Patates salatası yaparken mutlaka denemeniz gereken bir aşçılık sırrı! Türk mutfağında da çokça tüketilen patates salatasıyla ilgili bu yöntemi mutlaka denemelisiniz. Bir çok aşçı patates salatası yaparken bu yöntemin çok daha sağlıklı olduğunu belirtiyor.

Altın günlerinin aranan tarifleri arasında yer alıyor. Patates salatası aynı zamanda da et yemeklerinin olmazsa olmazı arasında yer alıyor. Kuşkusuz küçük büyük herkesin afiyetle yediği patates salatası vazgeçilmezlerimiz arasında yer alıyor. Patates salatası seven herkesin hayran kalacağı bir tarifi sizlerle paylaşacağız.

Nefisyemektarifleri.com sitesinde yer alan bir içerikte; Fırınlanmış salatası tarifi paylaşıldı. Paylaşılan bu tarif öyle lezzetli ki herkes denediğinde hayran kalıyor..

İşte gerekli malzeme listesi:

6 boy büyük patates
Yarım demet yeşil soğan
1 demet dere otu
1 şişe hazır köz kapya biber turşusu
1 şişe kornişon turşu
Pul biber
Kekik
Sıvı yağ
Tuz
1 tane limon

FIRINLANMIŞ PATATES SALATASININ HAZIRLANIŞI

Patatesleri soyup küp küp doğrayın göz kararı pul biber tuz kekik ve yağ ile harmanlayıp pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye düzeltin ve fırında 200 dereceyle kızarsan hafif kıtır olana dek pişirin. Yeşil soğan dere otu kapya turşu ve kornişon turşuları minik minik doğrayın. Limon sıkın soğuyan patateslerle karıştırın afiyet olsun.

YANINA EN İYİ NE GİDER?

Fırınlanmış patates salatasını kısır ve ayran ile servis edebilirsiniz. Fırınlanmış patates salatası akşam bey çayında da afiyetle yiyebilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.