Sahurda Bu Besini Tüketmeyi İhmal Etmeyin! Omega-3 Yağ Asidi Deposu Ceviz Ezmesinin Yapılışı!

Sahurda Bu Besini Tüketmeyi İhmal Etmeyin! Omega-3 Yağ Asidi Deposu Ceviz Ezmesinin Yapılışı!
Sahurda bu gıdadan mutlaka tüketin! Omega-3 yağ asidi açısından zengin olan besin! Ceviz ezmesi hakkında merak edilenler! Nasıl yapılır? İşte detaylar!

Omega-3 yağ asidi açısından son derece zengin olan gıdalardan biri de ceviz olmaktadır. Sahur sırasında direk olarak ceviz yiyemeyenler için de son derece lezzetli bir gıda bulduk. Ceviz ezmesi tam sahur vakti için yenilmesi gereken bir lezzet olarak karşımıza çıkmaktadır. Cevizi doğrudan tüketemeyenler için adeta kurtarıcı etkisi olan ceviz ezmesinin tarifi. Ceviz ezmesi nasıl yapılır sorusuna cevap!

ORUCU DAHA KOLAY GEÇİRİRSİNİZ

Sahur zamanında uzmanlar vitamin deposu olan besinlerden yemenin sağlık için çok faydalı bir durum olduğunu dikkatleri çekerler. Bun besinlerden biri de ceviz olmaktadır. Cevizden yapılan ezmeyle sahur vaktinizi daha sağlıklı geçirmek mümkün. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin bir içeriğe sahip olan ceviz ezmesi sayesinde oruç zamanı boyunca tokluk hissi konusunda size yardımcı olacaktır. Ceviz ezmesi İç Anadolu mutfağına ait lezzetlerden biri olmaktadır. Kızartılmış olan ekmeğe sürülebilen ceviz ezmesi sayesinde oruç süresini daha rahat bir şekilde geçirmek mümkün.

CEVİZ EZMESİ İÇİN GEREKLİ OLAN MALZMELER NELERDİR?

  • 200 gram kadar ceviz içi
  • 6 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı kadar bal

CEVİZ EZMESİNİN YAPILIŞI İÇİN TARİF

  • Cevizleri güzelce yıkadıktan sonra bir tencereye alın ve içine su doldurun
  • Gür bir ateşte 10 dakika kadar kaynattıktan sonra de koymuş olduğunuz suyu süzün
  • Cevizin suyunu çöpe atmayın ve bir kavanozun içine alın
  • Sabahları aç karnına içerseniz veya orucunuzu ceviz suyu ile açarsanız hem bağırsaklarınızı hem de karaciğerinizi temiz tutmuş olursunuz
  • Yumuşamış olan cevizlerin üstüne bal ile tahin dökün
  • Blendırda 10 dakika kadar karıştırma işlemi yapın
  • Daha sonrasında ise cam bir kavanozun içine alın

Eğer siz de doğrudan cevizi tüketemiyorsanız bu şekilde ceviz ezmesi yapmanız mümkün. Hem çok kolay hem de tadı son derece lezzetli olmaktadır. Afiyet olsun. Ramazan günlerinde tutulan orucu daha kolay bir şekilde geçirmeniz için yardımcı olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.