Pasif gelir elde etmek isteyenler dikkat! Dünyaca ünlü yatırımcı kendi yatırım hesaplarını tek tek paylaştı! Gümüş, altın, emtia…

Pasif gelir elde etmek isteyenler dikkat! Dünyaca ünlü yatırımcı kendi yatırım hesaplarını tek tek paylaştı! Gümüş, altın, emtia…
Popüler yatırımcı Jim Rogers, canlı yayında yatırım kanallarını tek tek paylaşarak tavsiyelerde bulundu. Nereye, nasıl, hangi bakış açısıyla yatırım yapılmalı?

İlk kez yatırım hesabı açacaklar yatırımlarından yüksek kâr elde etmek isteyenler ünlü Amerikalı yatırımcının tavsiyelerine kulak verebilir. Özellikle tek bir yatırım enstrümanı üzerinde birikimi doğru bulmayan Rogers, “Biraz gümüş biraz altın ve düştüğü anda emtia satın alıyorum” dedi.

Küresel çaplı kriz süreci FED’in faiz açıklamaları ve bankaların iflas haberleri üzerine oluşan belirsizlik ortamında yatırımcıların faydalanabilecekleri önemli gelişmeleri ünlü yatırımcı Jim Rogers canlı yayında aktardı.

“ENFLASYONA SÜRÜKLENİYORUZ!”

Jim Rogers; “Dünyanın birden çok sorunu var. Enflasyona sürükleniyoruz. Merkez bankaları ne kadar durdurma çalışmalarında bulunsa da sonuçlar hiçte iyi değil” dedi.

Rogers’a göre para piyasalarında belirsizlik süreci önümüzdeki dönemde bir süre daha devam edecek. Merkez bankaları her ne kadar sorunu çözdüğünü sansa da enflasyon yeniden gelecek faiz oranları yükselecek.

JİM ROGERS NEREYE YATIRIM YAPIYOR?

Bu karmaşıklık durumunda Rogers doğru anda doğru hamle yapmanın önemli olduğunu ifade ediyor. Belirsizlik ortamında pasif gelir oluşturarak var olan paranın değerini artırabilmek için kendi yatırım kaynaklarından da bahsetti.

“Kişisel yaşantımda biraz gümüş yatırımı yapacağım. Biraz altınım bulunuyor. Düştüğü anda emtia satın alacağım. Enflasyonla beraber fiyatı yükselen bir şeye sahip olursanız ancak para kazanırsınız.”

Emtialar için bakış açısı ise şuydu: “Kendimi korumak para kazanmak için yatırım yapmış olduğum bir alan.”

HİSSE SENETLERİ UCUZLADI!

Rogers kendisininde hisse satın aldığını söyleyerek hisse senetlerini tavsiye etti. Piyasalarda bu konuda fırsat sürecinin olduğunu ifade etti. “Sadece Türkiye olarak değil Çin, Avrupa ve Amerika'da hisselerin pek çoğu ucuzladı” diyen Rogers:

“Bankacılık krizde durum oldukça ciddi sorunlar birikiyor endişelenmelisiniz” diyerek güncel gelişmeler hakkında yorumlarını aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.