Bakır Fiyatları İçin Rekor Kırılma Söz Konusu! Dünya 2023’ün Üçüncü Çeyreğinde Bakırda Kriz Yaşayabilir!

Bakır Fiyatları İçin Rekor Kırılma Söz Konusu! Dünya 2023’ün Üçüncü Çeyreğinde Bakırda Kriz Yaşayabilir!
Bakır fiyatlarında rekor kırılması gündeme geldi! Ton başına 12 bin doların görülebileceği aktarıldı! İşte bakı hakkında son olarak gündeme gelenler!

Singapur merkezli enerji ticaret şirketinden bakır fiyatlarıyla ilgili açıklama! Enerji ticaret şirketi Trafigura, bakır fiyatlarıyla alakalı olarak Mart 2022 yılında ulaşılmış olan ton başına fiyatın aşılabileceğini ve ton başına 12 bin doların görülebileceğine dair açıklama yaptı. İşte konuya dair merak edilen açıklamalar!

ÇİN TALEBİNDEKİ TOPARLANMA ETKİLEDİ

Dünyanın en büyük olan özel metal alım-satım merkezi, bakır fiyatlarının bu sene içinde rekor seviyeye geleceğini ifade etti. Singapur merkezli olan Trafigura’ya göre, bu durumun en büyük sebebi, ‘Çin talebindeki toparlanmadan dolayı zaten düşük olan stokların bitme ihtimali ile karşı karşıya kalınması.’ İngiliz Financial Time gazetesine açıklamada bulunan Trafigura’nın metal ile mineralle departmanı şefi olan isim Kostas Bintas, ‘Bakır fiyatları olası Mart 2022 zamanında ulaşılan ton başına 10 bin 845 doları geçecek ve hatta ton başına da 12 bin doları bile görme ihtimali var’ dedi ve şu şekilde devam etti;

ANALİTLER AÇIKLADI

‘Bana kalırsa önümüzdeki 12 ay içerisinde yeni bir zirve görmemiz de olası bir durum. Gazete tarafından verilmiş olan bilgiye göre de Goldman Sachs analizleri de Çin’in şubat ayı içinde göstermiş olduğu yüksek talebi yenilemesi durumunda ‘dünyanın bu sene üçüncü çeyrek zaman diliminde ciddi bir bakır krizinin içinde olabileceği’ düşünülmekte.

‘2020 YILLARINDA BAKIRI SEVECEĞİZ’

Bankaya göre, Çin’in bakır için talebi geçen ay senelik oranda %13 oranında bir artış gösterdi. İşte bundan dolayı da Goldman Sachs’ın küresel emtia şefi olan isim Jeffrey Curie, ‘İleriye dair görünüm olağanüstü derecede olumlu durumda’ açıklaması yapmakta. Hatta bunun dışında Currie, el yükselterek ‘2000’lerde nasıl petrolü sevmiş olduysak aynı şekilde 2020’li yıllarda da kesinlikle bakırı sevmiş olacağız’ ifadelerine yer verdi. Çin’in Şubat ayı içinde göstermiş olduğu yüksek talebin yenilenmesi durumunda, dünyayı üçüncü çeyrek zaman diliminde bir bakır krizi beklenildiği söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.