İrmik Helvasının Püf Noktaları Nelerdi? İşte Lezzeti İkiye Katlayacak O Tüyolar…

İrmik Helvasının Püf Noktaları Nelerdi? İşte Lezzeti İkiye Katlayacak O Tüyolar…
Pratik yapımı ve lezzeti ile Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alan irmik helvası, yediden yetmişe herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir. Çay eşliğinde tüketilebilen irmik helvasının püf noktaları lezzete lezzet katacak. İşte detaylar...

İrmik helvası, Türk mutfağı lezzetlerinin vazgeçilmez tatlılar arasında yer alıyor. Yemeklerden sonra sevilerek tüketilen irmik helvası, pratik tarifi ile kısa sürede hazırlanarak aniden gelen misafirler için de kurtarıcı olmaktadır. Çay ile birlikte tüketilen irmik helvası, farklı servis sunumları ile de damak zevklerine hitap etmektedir.

Özellikle yaz aylarında dondurma ile birlikte tüketilen irmik helvası, çam fıstığı eklenerek de servis edilebilmektedir. İrmik helvasının kavrulması sırasındaki bazı püf noktaları, helvanın daha lezzetli olmasını sağlar. İrmik helvasını servisinde ise, tamamen damak zevkine göre tercihler yapılabilmektedir.

İŞTE LEZZETLİ İRMİK HELVASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

İrmik helvası yapmak için ihtiyaç duyulan malzemeler şu şekilde listelenmektedir;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • ½ su bardağı çam fıstığı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Servis için;

  • 2 tatlı kaşığı tarçın

DAKİKALAR İÇERİSİNDE İRMİK HELVASI HAZIR

İrmik helvası yapmak için ilk olarak üç yemek kaşığı tereyağını tavada eritilmesi gerekir. Eriyen tereyağının üzerine yarım su bardağı çam fıstığı eklenerek kavrulmaya başlanır. Çam fıstıkları kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmik de tencereye aktarılır. Sürekli karıştırılması gereken karışım, 20 dakika boyunca kavrulur. İrmik helvasının püf noktası tam da burada devreye giriyor. Kavurma işlemi sırasında, karıştırma sürecinin asla bırakılmaması ve ara verilmemesi, irmik helvasının yumuşak ve daha lezzetli olmasını sağlamaktadır. Tatlının şerbeti için ise; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı süt ayrı bir tencereye alınarak karıştırılır ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır. İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımı tavaya yavaş bir şekilde azar azar aktarılır. Bu aşamada irmik sürekli olarak karıştırılmaya devam edilmelidir. Helva kısık ateşte 8 -10 dakika kadar daha pişirilir ve dinlenmesi için ağzı kapatılarak bekletilir. Demlenen irmik helvası servis kaselerine alınıp ters çevrildikten sonra damak tadına göre, tarçın ya da dondurma ile birlikte servis edilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.