Pratik İrmik Helvası Tarifi! 6 Malzeme İle Hemen Hazırlayın!

Pratik İrmik Helvası Tarifi! 6 Malzeme İle Hemen Hazırlayın!
İrmik helvası, özel günlerde ve tatlı isteklerinde pratik bir şekilde hazırlanabilme özelliğine sahiptir. Evde kısa bir sürede hazırlanabilen irmik helvası, özellikle kandil günlerinde tercih edilmektedir. İşte detaylar...

İrmik helvası, sade olarak tüketilebildiği gibi tarçınlı ya da dondurmalı olarak da tüketilebilir. Dondurmalı tüketimi özellikle yaz aylarında sıklıkla tercih edilmektedir. Tane tane irmiklerden oluşan bu helva, özellikle kandil günlerinde sıklıkla evlerde kavrulmaktadır.

Hızlıca hazırlanabilen irmik helvası, aniden gelen misafirlere ikram edilebilmesi açısından da evlerde tercih edilmektedir. Sadece birkaç malzeme ile hazırlanabilen irmik helvası hem lezzeti hem de tatlı krizlerine de çözüm sunması bakımından sevilerek tüketilmektedir. Bu tarif ile evlerde hızlı bir şekilde lezzetli ve tana tane olacak irmik helvası yapılabilir.

İRMİK HELVASI İÇİN GEREKLİ MALZEME LİSTESİ

Evlerde yirmi dakika gibi kısa bir sürede hazırlanabilecek irmik helvası için gerekli olan malzemeler şu şekildedir;

  • Helva için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 1,5 su bardağı irmik,
  • Yarım su bardağı çam fıstığı,
  • 1,5 su bardağı su,
  • 1,5 su bardağı toz şeker,

Servisi için;

  • Damak zevkine göre, 2 tatlı kaşığı tarçın

PRATİK HAZIRLAMA TARİFİ

Lezzetli bir irmik helvası yapmak için ilk olarak 3 yemek kaşığı tereyağı tavada eritilir. Ardından yarım su bardağı çam fıstığı tereyağının içine eklenerek kavrulmaya başlanır. Çam fıstıkları kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmik tencereye ilave edilir. Sürekli karıştırılarak kısık ateşte 20 dakika kavrulur. İrmik helvasının şerbeti için 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı süt ayrı bir tencere içerisine eklenir. Bu karışım kısık ateşte kaynamaya bırakılır. İrmik iyice kavrulduktan sonra hazırlanan sıcak şerbet karışımı azar azar aktarılır. Sıcak şerbetin etkisiyle kaynamaya başlayan irmik sürekli olarak karıştırılmalıdır. Helva kısık ateşte 8 ile 10 dakika kadar pişirilmeye devam edilmelidir. Pişirilme süresi tamamlandıktan sonra dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatılarak bekletilir. Demlenen irmik helvası servis için kaseleri alınır arzuya göre üzerine tarçın ya da dondurma eklenerek servis edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.