Yastık Altındaki Altınlar İçin Deprem Tedirginliği! Vatandaşlar Altınlarını Bankaya Yatırmaya Başladı!

Yastık Altındaki Altınlar İçin Deprem Tedirginliği! Vatandaşlar Altınlarını Bankaya Yatırmaya Başladı!
Vatandaşların deprem korkusu sürüyor! Meydana gelebilecek olası bir deprem, vatandaşların yastık altında bulunan altınlarının bankaya dönüşünde üç kart artış meydana getirdi! İşte detaylar!

Vatandaşların, meydana gelebilecek bir deprem ihtimaline yönelik, birikimlerim enkazın altında kalır korkusu, yastık altında bulanan altınları bankalara döndürmekte. Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın, kendilerine ekspertiz adına gelen altın tutarında üç katına kadar bir artış meydana geldiğini söyledi. Olası bir depreme karşı şimdiden vatandaşların yapmış olduğu birikimler, baka yolunu tutmuş oldu. Ekspertiz için gelen altın tutarının üç katına çıkmış olduğu öğrenildi.

ÜÇ KATINA ARTIŞ GÖSTERDİ

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın, yastık altında bulunan birikimlerin sisteme dönüş yaptığını açıkladı. Yakın, ‘Biz kuyumcular olarak bankaların altın konusundaki eksperliğini yapmaktayız. Deprem yaşanmadan önce ekspertizini yapmış olduğumuz altın oranı üç katına çıkmış durumda. İnsanlar enkaz altında kalır korkusu ile yastık altı olarak tabir edilen sistem haricindeki birikimlerini, bankalara teslim etmeye başlamış oldular’ şeklinde ifade etti. Yakın, bunun yanı sıra kara günler adına saklanmakta olan altınların da depremzedeler tarafından ‘bozdurulduğunu’ da açıkladı.

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Yaşanan salgın döneminden sonra da 4 sene sonra ilk defa yapılan Hong Kong Uluslararası Mücevher Fuarı’na milli katlım organize etmiş olan Mücevher İhracatçıları Birliği’nin (MİB) Yönetim Kurulu Başkanı Burak Yakın, bir ekonomi sitesinin sorularına cevap verdi.

BANKA DAHA GÜVENİLİR OLMAYA BAŞLADI

Kuyumcuların bankalar üstünden ekspertiz konumunda olduğunu ifade eden Başkan Yakın, ‘Önceden bir haftada bize kontrol etmek için 50 kilo altın gelirdi, fakat şimdi bu durum üç katına çıktı. Vatandaş yastık altında bulunan altınları bankalara teslim etmeye başlamış oldular. Yastık altında bana göre 400 milyar dolarlık altın ile döviz bulunuyor. Bunun ne ülke için ne de tasarruf sahibine herhangi bir katkısı bulunuyor. Vatandaş güvenli liman olarak bankaları tercih etmeye başladı. Bunun yanı sıra da rahatlıkla bankalarda altın hesabı açıyorlar. Evde yastık altında tutmaktansa, bankaya yatırıp katma değerini almak daha doğru bir davranış’ diye aktardı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.