Kahvaltılarınıza Lezzet Katın! Kolay Pişi İle Anında Hazır Kahvaltı Sofraları!

Kahvaltılarınıza Lezzet Katın! Kolay Pişi İle Anında Hazır Kahvaltı Sofraları!
Kahvaltı hemen hemen herkes için büyük bir öneme sahiptir. Güne zinde ve enerjik başlamak için yapılan kahvaltı, gün içerisinde gerçekleştirilen en önemli öğündür. Birçok kişi kahvaltıda farklı lezzetleri tercih etmektedir. İşte detaylar...

Herkesin kahvaltı zevki farklı olsa da herkes için kahvaltı oldukça önemlidir. Vücudun sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi ve kişilerin güne başlarken ihtiyacı olan enerjiyi elde edebilesi için kahvaltı öğünü oldukça önemlidir. Bazıları kahvaltısını ayak üstü atıştırarak yapmaktan zevk alırken bazıları ise, farklı lezzetleri sofrasına taşımaktan ve uzun bir kahvaltı keyfi yapmaktan zevk almaktadır.

İş hayatında olan kişiler için uzun kahvaltı keyifleri sadece hafta sonları yapılabiliyor. Bu nedenle hafta sonu kahvaltısı özellikle de pazar kahvaltısı ayrı bir öneme sahip oluyor. Kahvaltı sofralarından yediden yetmişe herkesin severek tükettiği pişi ise, pazar sofralarının vaz geçilmezidir. Pişi yaparken kabarma süresini beklemek istemeyenler ise, bu kolay pişi tarifi ile dakikalar içerisinde pişiyi hazır ederek, kahvaltı sofralarına dahil edebilir.

ON DAKİKADA HAZIR

Tatlı ve tuzlu lezzetler ile tüketilebilen pişi, bu tarif ile on dakika gibi kısa bir sürede hazırlanabilir. On dakikalık hazırlama süresi ve on beş dakika pişirme süresi ile pişiler, kahvaltı sofralarında afiyetle tüketilebilir. Pişilerin kabarması için kullanılan maya, pişinin pişirilme süresinin uzamasına neden olduğu için birçok kişi daha pratik bir şekilde pişi hazırlamanın yollarını arıyor. Mayasız kolay pişi için gerekli olan malzeme listesi şu şekildedir;

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

3- 3,5 su bardağı un

Kızartmak için ise, 1 su bardağı sıvı yağ

KOLAYCA HAZIRLAYIN

Mayasız pratik pişinin hazırlanması için ilk olarak yumurta ve yoğurdun çırpılması gerekmektedir. Karışımın içerisine kabartma tozu ve tuz eklendikten sonra yavaş bir şekilde un eklenir ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğrulur. On dakika dinlendirilen hamur, orta kalınlıkta merdane ile açılır. Yuvarlak olarak kesilen hamurlar yağda kızartılarak hazır hale getirilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.