Evde Soğan Halkası Yapımı! İşte En Pratik Tarifle Çıtır Çıtır Soğan Halkası!

Evde Soğan Halkası Yapımı! İşte En Pratik Tarifle Çıtır Çıtır Soğan Halkası!
Fast food yemeklerinin vaz geçilmezi olan soğan halkası, lezzeti ve çıtır çıtır tadı ile herkes tarafından tercih ediliyor. Soğanın aromatik tadına ve kızartmanın lezzetine sahip olan soğan halkasını evde yapabilirsiniz. İşte detaylar...

Dışarıda yenilen hamburger, pizza ya da patates kızartmasının yanında mutlaka tercih edilen soğan halkasının lezzetti herkesi kendine hayran bırakıyor. Soğan halkasına esas lezzetini veren aşama ise, soğan halkasının nar gibi kızartılmasıdır. Dışarıda yenilen soğan halkasının lezzeti işte bu yüzden daha farklı oluyor.

Oldukça pratik bir şekilde evde de dışarıdaki lezzete sahip çıtır çıtır soğan halkası yapılabilir. Bunun için sadece yirmi dakika ayrılması yeterlidir. Dışarıda tüketilen soğan halkalarına göre, daha sağlıklı ve lezzetli tatlar, evlerin mutfağında da kolaylıkla hazırlanabilir.

İHTİYACINIZ OLAN MALZEMELER

Evde kendi mutfağınızda lezzetli ve daha sağlıklı soğan halkası hazırlamak için birkaç tane malzemeye ihtiyaç vardır. Soğan halkası hazırlamak için gerekli olan malzemeler, genel olarak tüm evlerde kolaylıkla yer alan malzemelerden meydana gelmektedir. Evinizde kendi soğan halkanızı yapabilmek için gerekli olan malzeme listesi şu şekildedir;

  • 2 adet kuru soğan,
  • 1 çay bardağı un,
  • 1 çay bardağı mısır nişastası,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 şişe maden suyu (200 ml),
  • 1/2 çay kaşığı tuz,
  • 2 su bardağı mısır gevreği,
  • Kızartmak için ise, 1,5 su bardağı sıvı yağ

SOĞAN HALKASININ YAPILIŞI

Kabuğu soyulan soğanlar, yarım santimetre kalınlığında halka halka dilimlenir. Her bir soğan dilimini kendi halkalarına ayrılır. Derin kap içerisine un ve nişasta eklenir. Soğan halkaları un ve nişasta karışına batırılır. Kalan karışıma bir adet yumurta eklenerek karıştırılır. Üzerine maden suyu eklenir ve pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar karıştırılır. Rondo ile mısır gevreği un haline getirilir. Soğan halkaları öne yumurtalı harca ardından da mısır gevreğine batırılır. Bu işlemler, tüm soğan halkaları için gerçekleştirilir. Geniş tabanlı bir tavada kızartma yağı hazırlanır ve karışımlara bulanmış soğan halkaları altın sarısı bir renk alana kadar kızartılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.