Bankalardan Flaş Karar! FAST Sisteminde Limit Yükseltildi! FAST Nedir?

Bankalardan Flaş Karar! FAST Sisteminde Limit Yükseltildi! FAST Nedir?
2021 yılında müşterilerin kullanımlarına açılan ve 7 gün 24 saat boyunca para transferlerinin yapılmasına imkan tanıyan FAST sistemi, yeni bir düzenleme ile gündeme geldi. Bankalar tarafından alınan karar, resmen yürürlüğe girdi. İşte FAST sistemine ilişkin detaylar…

Akıllı telefonların kullanılmaya başlanması ile birlikte bankacılık işlemleri de mobil uygulamalar üzerinden yürütülmeye başlandı. Hesap açılışı, kredi kartı başvurusu, fatura ödemeleri, para transferleri ve daha pek çok farklı hizmete ulaşılmasını sağlayan bankaların mobil uygulamaları hem tüketicilere hem de banka çalışanlarına zamandan tasarruf ettirdi.

Son dönemlerde hemen hemen tüm banka kullanıcıları tarafından aktif olarak kullanılan mobil uygulamalar, özellikle para transferi işlemlerinde kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlamaya başladı. Önceleri yalnızca aynı bankaları kullanan kişilerin mesai saati dışında birbirlerine para göndermeleri mümkünken geliştirilen sistemler sayesinde farklı banka kullanıcılarının da 7 gün 24 saat boyunca para transferi hizmetinden yararlanmaları sağlandı. “FAST” olarak adlandırılan bu sistem belirli bir limite kadar para transferine izin verirken bugün bankalardan flaş bir karar geldi. Yapılan resmi açıklamalara göre FAST limitinin güncellendiği bilgisi kaydedildi.

FAST LİMİTİ GÜNCELLENDİ!

Bankalar arası hızlı para transferi yapılmasını sağlayan FAST sistemi, bugün yeni bir haber ile gündeme geldi. Sistemin kullanılmaya başlandığı ilk an itibari ile 10 bin TL’ye kadar para transferine müsaade eden bankalar, bugün itibari ile limitin 20 bin TL olarak güncellendiğini duyurdular. Ayrıca elektronik ödemelerin sisteme kayıtlı olan T.C. kimlik numarası, e- posta adresi ve telefon numarası aracılığı ile hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacak olan Kolay Adresleme Sistemi de kullanıcıların hizmetine sunuldu. Yeni sistem ile birlikte FAST ödemeleri IBAN yerine telefon numarası, e- posta adresi ya da T.C. kimlik numarası gibi bilgiler kullanılarak saniyeler içerisinde tamamlanabilecek.

FAST NEDİR?

18 Aralık 2020 tarihinde yalnızca banka çalışanlarının ödeme gönderebilmelerini sağlayan FAST sistemi, 8 Ocak 2021 tarihi itibari ile banka müşterilerinin kullanımlarına da açıldı. Böylelikle banka kullanıcılarının çalıştıkları bankalar fark etmeksizin 7 gün 24 saat boyunca para transferi işlemlerini yapmalarına olanak tanınmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.