Temassız Kartlarda Yeni Karar! BDDK, Temassız Kartların İlk Kullanımında Şifre Girilmesi İçin Karar Aldı!

Temassız Kartlarda Yeni Karar! BDDK, Temassız Kartların İlk Kullanımında Şifre Girilmesi İçin Karar Aldı!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDD), temassız kartlar için yeni karar aldı! Alınan yeni karar göre, şifre güvenliğini sağlamak için ilk işlemlerde şifrenin girilme karar alındı! İşte detaylar...

Bankacılık Düzenlenme Denetleme Kurumu yeni bir karar aldı. Alınan yeni karar da kartların güvenliği için bir adım atılmış oldu. Kartların kullanıcıları tarafından daha güvenli bir şekilde kullanması için artık yeni bir uygulama olacak.

BDDK tarafından alınan yeni karar göre, temassız kartlarda birtakım değişimler mevcut olacak. Artık kart sahipler, temassız kartlarını kullanırken ilk işlem için şifre girme zorunluğu olacak.

TEMASSIZ KARTLARIN İLK KULLANIMI

Kartların temassız bir şekilde kullanımı oldukça yaygın. Özellikle pandemi dönemi içerisinde hem temassız kullanmak hem de online alışveriş için oldukça popüler bir şekilde kullanıldı. Sahipleri tarafından da oldukça büyük bir rahatlığa neden oldu.

Kart sahipleri şifrelerini akıllarından tutmak zorunda kalmayıp, temassız bir şekilde rahatlıkla ödeme yapabiliyor. Ancak bu durum kolay olduğu kadar birtakım olumsuzlukları da içinde barındırmakta.

ŞİFRELER UNUTULMAYA BAŞLANMIŞTI

Temassız bir şekilde kullanılan kartların, şifreleri de bir o kadar kolay ve yaygın bir şekilde unutulmaya başlandı. Müşteriler, ürünlerini alamadan, kasada bırakıp gitmek zorunda kalmaya başladılar. Birçok esnaf tarafından dile getirilen bu durum, gittikçe artmaya başladı.

Bir yandan oldukça kolay olay temassız kartlar, ailede küçüklerin de kart kullanımına kadar yol açtı. Çocukların izinsiz bir şekilde kart kullanması da yaygınlaşan sorunlar arasında kendisini gösterdi. Ancak bu durum için BDDK’dan yeni bir karar geldi. İlk kullanım için şifre zorunlu.

BDDK AÇIKLAMA YAPTI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafınca bankalarla konuyla alakalı olan yazı yollandı. Yollanan yazıda şu cümleler yer aldı;

‘Müşterilerin, bilgileri haricinde kart kullanımlarının önüne geçilmesinin teminen, olağanüstü hal ilan edilmiş olan şehirler ile sınırlı olmaksızın ülkemizin tamamında bütün banka müşterilerine yönelik ivedilikle kartlı ödemelerde gerçekleşecek ilk temassız işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması, diğer işlemler içinse var olan uygulamaya aynen devam edilmesine karar verilmiştir’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.