Patates Kızartmasını Nasıl Çıtır Çıtır Yapıyorlar? Bu Lezzetin Evde Yapılması Mümkün Mü?

Patates Kızartmasını Nasıl Çıtır Çıtır Yapıyorlar? Bu Lezzetin Evde Yapılması Mümkün Mü?
Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği patates kızartmasının mükemmel çıtırlığa sahip olması için aranan tarif bulundu! Evlerde yapılan patates kızartmalarının, çıtır çıtır olmasını sağlayacak o tarif ile evde lezzetli kızartmaların tadını çıkartın! İşte detaylar...

Herkes tarafından sevilerek tüketilen patates, farklı birçok tarifle mutfaklarda yerini alıyor. Yemeğinden püresine ve salatasına kadar farklı lezzetlerin yapılmasını sağlayan patatesin tüm bunların yanı sıra, kızartması da oldukça sık tercih ediliyor. Herkesin severek tükettiği patates kızartmasının evde yapılması ile dışarıda tüketilen çıtır patates kızartmaları elde edilmiyor. Bunun nedeni ise, herkes tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor.

Uzmanları Püf Noktaları İle Çıtır Patates Kızartmaları

Evlerde yapılan patates kızartmaları genel olarak yumuşak oluyor. Oysa dışarda tüketilenler çıtır çıtır bir kıvama ve lezzete sahip oluyor. Peki evde bu kızartmalar nasıl yapılır? Deneyeceğiniz bu yöntem ile sizde evlerinizde çıtır patates kızartmaları yiyebilirsiniz.

Patatesleri Önce Kaynatın

Patates kızartması yapmadan önce patateslerin on dakika kadar kaynatılması, kızartılan patateslerin iç kısımlarının yumuşak, dış kısımlarının ise çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır. Kızartmadan önce on dakika boyunca kaynatılan patatesler, on dakikanın sonunda ocaktan alınmalı ve süzülmelidir. Patatesleri soyup, küp küp doğradıktan sonra kaynatmak, işlemlerin daha çabuk olmasını sağlayacaktır. Süzülen ve soğuyan patatesleri bir tepsiye yerleştirdikten sonra damak zevkine göre baharatlar patateslerin üzerine eklenebilir. Baharatların yanı sıra, tepsiye dizilen patateslerin üzerine biraz nişasta dökülmesi, istenilen kızarmış patateslerin elde edilmesini sağlayan püf noktaları arasında yer almaktadır. Zeytinyağı ve tereyağı karışımının da patateslerin üzerine eklenmesinden sonra önceden ısıtılmış fırında 220 derecede ve alt üst ayarı seçilerek kızartılacak patatesler, tam olarak aranan lezzetin elde edilmesini sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.