Şefler Öneriyor! Yemeklerinizin Lezzetini Arttıracak 10 Malzeme!

Şefler Öneriyor! Yemeklerinizin Lezzetini Arttıracak 10 Malzeme!
Yemek yapmak bazı insanlar için çok zor gibi görünse de bazı insanlar tarafından çok sevilir. O kadar sevilir ki insanlar bu işi mesleğe dökebilir. Yapılan yemeklerin tadı da bir o kadar önem taşımaktadır. Yemeğe katılacak bazı gizli malzemelerle yemeğinizin tadınızı arttırabilirsiniz. İşte detaylar...

Yemek pişirmek bazıları için bir tutku olabilir. Ayrıca pişirilen yemeklere alınan iltifatlar da kişinin daha tutkulu olmasına fayda sağlıyor. Fakat yemeklerinin tadı çok güzel olan bazı insanlar tarif verirken gizli malzemelerini atlıyor. Ama aslında bu gizli malzemeler sayesinde yemeğin tadı daha da güzelleşiyor. Peki o gizli malzemeler neler?

TARÇIN

Tarçın çoğunlukla hamur işlerinde kullanılır ve çoğu tatlı, çörek veya keklerde tarçın mutlaka kullanılıyor. Fakat tarçının farklı bir kullanım alanı daha var, o da etlerin üzerine eklemek. Kıyma veya kırmızı ete eklenilen çok az miktarda tarçın, etlere çok güzel bir lezzet kazandırır.

ESMER ŞEKER

Esmer şeker; soslarda, etlerde veya kavrulmuş sebzeler yaparken kullanılabilir.

BALIK SOSU

Balık sosu içerisinde herhangi bir balık tadı barındırmaz. Bu sos yemeklerde, kızartmalarda kullanılabilir. Kızartmalarınızda ve salatalarda da sos olarak eklenebilir.

TEREYAĞ

Tereyağ, yemeklere daha aromatik bir tat ve lezzet katar. Biftek pişirirken üzerine atılan bir tereyağı bifteğin tadını daha da güzelleştirecektir.

LİMON SUYU

Limon suyu, yiyeceklerin ağırlığını ve yağını alır. Limon suyu çoğu yemekte kullanılabilir. Patates püresinin içine koyulan limon suyu püre kıvamının ve tadının daha güzel olmasını sağlayacaktır.

FÜME KIRMIZI BİBER

Bu biber kısacası, istenilen her şeye eklenebilir. Tütsülenmiş tatlardan hoşlanıyorsanız bu tozun kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur.

SUSAM YAĞI

Susam yağı genellikle Asya bölgelerinde yemeklerde sıklıkla kullanılır. Güçlü bir tat ve aromaya sahiptir. Salata veya soslarınızın içerisine susam yağı ekleyebilirsiniz.

REZENE

Deniz ürünleriyle birlikte rezene kullanılabilir. Ayrıca içerisinde domates barındıran yemeklere de az miktarda ekleyip etkili bir tat yakalayabilirsiniz.

AKÇAAĞAÇ ŞURUBU

Akçaağaç şurubu genellikle pankeklerde sos olarak kullanılmasıyla bilinir ancak bu şurup ayrıca et ve sebze yemeklerinde de kullanılabilir.

ARPACIK SOĞAN

Arpacık soğan yapısı itibariyle normal soğandan daha hafif bir tada sahiptir bu nedenle istenilen aromatiklik için dilediğiniz yemeğin veya salatanızın içinde kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.