Müsiad'da Tancan'ın enerji bereketi

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan Gaziantep'e geldi. Gaziantep'te MÜSİAD tarafından organize edilen enerji konferansına katılan Bakan Yardımcısı Tancan enerji ile ilgiki önemli konulara değindi.


Aslen Gaziantepli olan ve yaklaşık 25 yıldan bu yana sırasıyla Telekon Bayi Müdürlüğü, Gaziantep Tedaş İl Müdürlüğü, Başkent Elektirik Genel Müdürlüğü, Tedaş Genel Müdür Yardımcılığı, EBK'da yönetim kurulu üyeliği, Enerji Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcılığı yapan ve son olarak da 4 yıldan beri T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Abdllah Tancan Gaziantep'te bir dizi programlara katıldı. Bakan Yardımcısı Tancan Müsiad'ın düzenlediği Dünyada ve Türkiye'de enerji krizi başlıklı konferansta söz aldı.

Konferansta konuşan Tancan dünyada pandeminden sonra gelen en büyük 2 sorunun enerji sorunu ve gıda sorunu olduğunu vurguladı. Türkiye'nin ve Gaziantep'in enerji sorunu yaşamaması için elinden geleni yaptığını söyleyen Tancan "Türkiye'nin ve Gaziantep'in enerjideki sorunlarının çözülmesi ve daha iyi noktaya ulaşması için yardım isteyen herkese kapım 7/24 açıktır. Amacım Türkiye'nin 1 KW bile enerji ithal etmemesini sağlamaktır. Bakanlığımız tarafından yapılan çalışmalarda Gaziantep'in ve Türkiye'nin potansiyel güneş enerji kaynağını değerlendirmek istiyoruz. Bunun için başta Organize Sanayi Bölgesi'nde olmak üzere güneş enerjisi üretimene uygun olan yerlere enerji santralleri kurmak için başta Sayın Cumhurbaikanımız Recep Tayyip Erdoğaon olmak üzere Bakanlık olarakda her türlü desteği vermeye hazırız" dedi. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde kurulan yaklaışk 300 W yakın güneş enerji üretim tesisi kurduklarını belirten Tancan Türkiye'de ve Gaziantep'te daha fazlasını yapmak için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı. Son olarak enerjide çıkarılan 51H Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tancan " çıkartmış olduğumuz bu kanun ile güneş enerji sistemi için elinden yeterli alanı bulunmayan sanayiciye marjinal arazilerde güneş enerhi sistemi kurmaları için izin vereceğiz" dedi.

MÜSİAD BAŞKANI FEDAİOĞLU "ENERJİ BÜYÜK SORUN"

Gaziantep Müsiad Şube Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, enerjideki sorunu çözmek için Gaziantep'te gerekli çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Bakan Yardımcısı Tancan'a ise Gaziantep'te vermiş olduğu konferans için teşekkür etti.

KATILIM ÇOK YÜKSEK

Müsiad Gaziantep şubesinin gerçekleştirmiş olduğu Dünya'da ve Türkiye'de enerji krizi konferansına sanayiciler ve iş adamları tarafından yoğun bir katılım sağlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.