Gaziantep bu tatlıya bayılıyor! Meşhur ANTEP USULÜ katmer tarifini yapanlar lezzetine doymuyor... GAZİANTEP YÖRESİNİN meşhur tatlısı KATMER'i Evimizde Nasıl Yaparız?

Gaziantep bu tatlıya bayılıyor! Meşhur ANTEP USULÜ  katmer tarifini yapanlar lezzetine doymuyor... GAZİANTEP YÖRESİNİN meşhur tatlısı KATMER'i Evimizde Nasıl Yaparız?
Gaziantep yöresinin meşhur tatlısı katmeri yapmak o kadar zor değil. Tarif defterlerinizin en güzel kısmında yer alacak bu tarif tadan herkesi kendine hayran bırakıyor. Hafif oluşuyla ister kaymak ister dondurma ile servis edebilir üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Her davet sofrası için iyi bir tercih olan Gaziantep'in meşhur tatlısı için daha fazla beklemeyelim. Malzemeleriniz hazırsa meşhur Gaziantep katmerini hazırlamaya başlayalım.

Meşhur Gaziantep katmeri tarifi için gerekli malzemeler;


1 adet baklavalık yufka
1 avuç çekilmiş antep fıstığı
2-3 yemek kaşığı şeker
Tereyağı
Kaymak 

(Ölçüleri arttırabilirsiniz)

Meşhur Gaziantep katmeri tarifi nasıl hazırlanır?


 Tarifimize ilk olarak yufkamızın içerisine tereyağı sürerek başlıyoruz. Yufkanın tam ortasına tereyağı sürüyoruz. 25*25 cm'lik alanı kaplayacak şekilde tereyağını sürüyoruz.

Ardından üzerine fıstığı serpiyoruz. Üzerine şekeri eşit miktarda serpiştirip üzerine parça parça olacak şekilde kaymak ilave ediyoruz. Malzemeleri yerleştirdikten sonra önce dikdörtgen şekilde yufkayı katlayın ardından kare şekilde katlayın.

Ardından teflon bir tava çıkaralım ve üzerini tereyağı ile yağlayalım. Yağlama işlemi bittikten sonra kısık ateşte nar gibi kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim. Pişirme işlemi bittikten sonra dilimlere ayıralım ve tercihinize göre ılık süt ile servisini yapabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken önemli nokta baklava yufkasının içerisine toz şekeri ve toz fıstığı eşit miktarda serpiştirmek. Baklavalık yufka çok çabuk kuruyabilir birden fazla tatlı yapmak istiyorsanız yufkanın üzerini bezle mutlaka örtmelisiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.