Gaziantep'te EV SAHİBİ olmak Nerdeyse Artık imkansız! Gaziantep'te 1 Metre Kare Arazi Fiyatı Bin DOLAR....

Gaziantep'te  EV SAHİBİ olmak  Nerdeyse Artık imkansız! Gaziantep'te 1 Metre Kare Arazi Fiyatı Bin DOLAR....
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül ayı inşaat maliyet endeksini açıkladı. TÜİK tarafından yapılan açıklamasına göre son bir yılda inşaat maliyetleri yüzde 119 arttı. Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de konut satış fiyatlarına yansıyan maliyetlerden hem müteahhitler hem de vatandaşlar dertli…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül ayı İnşaat Maliyet Endeksini açıkladı. TÜİK verilerine göre İnşaat Maliyetleri geçen yılın aynı dönemine oranla 2022 yılı Eylül ayında yüzde 119, 83 oranında arttı. Bir önceki aya oranla ise bu artış oranı yüzde 1,57 oldu.

TÜİK tarafından açıklanan verileri değerlendiren müteahhitler, ülke genelinde ve Gaziantep'te inşaat maliyetlerinin çok daha yüksek olduğunu bildirdiler.

ARSA FİYATLARINA GÜÇ YETMİYOR!
İnşaat sektörü temsilcileri, artan maliyetler nedeniyle iş yapamaz duruma geldiklerini bildirdiler. Gaziantep’te yalnızca arsa fiyatlarının başlı başına bir sorun olduğunu söyleyen sektör temsilcileri, ‘’ Arsa fiyatları Japonya’yı, Almanya’yı geçti. 1 metre kare arsa 15 bin TL yani 1000 dolar. Altın ile arsa yarışıyor. Şuanda satış yapan yok denecek kadar az.”

VATANDAŞ DA MÜTEAHHİT DE DERTLİ
Maliyetlere bağlı olarak daire fiyatlarında da artış yaşandığını kaydeden sektör temsilcileri , ‘’Geçen yıl 800 bin liraya sattığımız daire şu anda 2.5 milyon TL. 2.5 milyona da alıcı yok. Satan adam yine zarar ediyor. 1 liraya aldığın malzeme 5 lira, 5 liraya aldığında 50 lira. 6 liralık alçı 48 lira. 13 liralık çimento 82 lira. Ama bunu vatandaşa söylediğimizde inanmıyorlar. Vatandaş daha önce böyle bir fiyat artışı görmemiş. Bunlardan dolayı inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyoruz’’ ifadelerini kullandılar.

EV SAHİBİ OLMAK HAYAL!
TÜİK tarafından açıklanan inşaat maliyetlerine sektör temsilcilerinin yorumu bu olurken, vatandaşlar ise yüksek  konut fiyatlarından dertli. Kentte bir dairenin fiyatı 1 milyon TL’den başlıyor. Dolayısıyla ev sahibi olmak isteyen bir vatandaş, kentte konumuna, oda sayısına göre bedel ödemek durumunda kalıyor.

İKİNCİ EL KONUT FİYATLARI DA ARTTI
Sıfır konut fiyatları bu yönde olurken, ikinci el konutlarda da fiyatlar 1 milyon TL’ye yaklaştı. Kentte 2+1 konutlar 750 bin TL’den başlarken, 3+1 konutlar ise 900 bin TL’den alıcı buluyor.

Kentte ortaya çıkan bu manzara daha uzun yıllar konut krizinin vatandaşın yakasında olacağının da göstergesi….

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.