Gaziantep’in göç haritası belli oldu! Gaziantep'e En Çok Şanlıurfalılar Göç Ediyor

Gaziantep’in göç haritası belli oldu! Gaziantep'e En Çok Şanlıurfalılar Göç Ediyor
Göçmen nüfusu ile birlikte yaklaşık 3 milyon insanın yaşadığı Gaziantep’in göç haritası belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in yayımladığı “Türkiye’de İller Arası Göçler” raporunda Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden olan Gaziantep’in göç aldığı ve göç verdiği şehirler açıklandı. Rapora göre Gaziantep en fazla göçü 8 bin 119 kişiyle Şanlıurfa’dan alırken, 6 bin 342 kişi ile ise en fazla göçü İstanbul’a verdi.

GAZİANTEPLİLER EN FAZLA İSTANBUL’A GÖÇTÜ

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayımladığı, “ Gaziantep İli Hangi İllerden Göç Aldı” haritasındaki verilere göre, Gaziantep 2021 yılı içerisinde Türkiye’nin dört bir tarafından 50 bin 203 kişilik göç alırken diğer illere 57 bin 475 kişiyi kaptırdı.  Detaylı bir şekilde verilerin açıklandığı raporda Gaziantep en fazla göçünü Şanlıurfa’dan aldı. Öte yandan Gaziantep’ten göç edenler ise en çok İstanbul’a yerleşti.

GAZİANTEP’E 50 BİN 203 KİŞİ GÖÇ ETTİ!

İş imkanının Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde diğer illere kıyasla daha fazla olması ve sanayi şehri olarak bilinmesi sebebiyle Gaziantep, göç alan gözde illerden biri oldu. 2021 yılında şehre yerleşen kişi sayısı 50 bin 203 olarak kaydedildi. Gaziantep’in en fazla göç aldığı iller listesinde 8 bin 119 kişi ile Şanlıurfa birinci sırada yer alırken, İstanbul 4 bin 21 kişi ile ikinci, 3 bin 37 kişi ile Kahramanmaraş üçüncü, 2 bin 790 kişi ile Hatay dördündü oldu. Gaziantep’in 2021 yılında 2 bin 365 göç aldığı kaydedilirken Adana’nın ise Gaziantep’ten 2 bin 590 göç alığı gözden kaçmadı.

GAZİANTEP’TEN EN FAZLA GÖÇÜ İSTANBUL ALDI

Göç aldığı kadar da göç veren iller arasına giren Gaziantep, 2021 yılında şehirden 57 bin 475 vatandaşını uğurladı. 6 bin 342 kişi ile en fazla göç verdiğimiz şehir İstanbul olurken, Gaziantep’ten ayrılanlar kervanına katılan 3 bin 975 kişi Şanlıurfa’ya yolcu oldu. Listede üçüncü sırada 3 bin 280 kişi Ankara’ya göç ederken 3 bin 264 kişi ise Kahramanmaraş’a yerleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.