Bu Sabah İnşaat demiri fiyatları artıcak mı! Tüccarlar Bu fabrikalarda inşaat demiri bırakmadı! İşte en güncel inşaat demiri fiyat listesi!

Bu Sabah  İnşaat demiri fiyatları artıcak mı! Tüccarlar Bu fabrikalarda inşaat demiri bırakmadı! İşte en güncel inşaat demiri fiyat listesi!
Demir fiyatları ile alakalı olarak yeni bir hareket başladı. Haftanın son işlem gününde inşaat demiri fiyatlarında artış kaydedildi. İnşaat demiri fiyatlarında dip seviye görülünce tüccarlar stokları sonuna kadar doldurdular. İnşaat demiri fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat demiri piyasasında oldukça enteresan günler yaşanmaya başlandı. İnşaat demiri fiyatlarında meydana gelen gerilemeler son bulurken bu dip seviyesi tüccarlar tarafından adeta fırsata çevrildi. Fabrikalar tüccarların taleplerine yetişemezken stoklar ağzına kadar oldu. Bu durum inşaat demiri fiyatlarında sert bir yükselişin beklendiği şeklinde yorumlandı. Peki inşaat demiri fiyatlarında son durum ne? İnşaat demiri piyasasında hangi gelişmeler yaşanıyor?

 

FABRİKALAR TALEPLERE YETİŞEMEDİ!

Demir sektöründen gelen bilgilere göre fabrikalar bugün demirin ton fiyatını KDV hariç olmak üzere 595 dolar ile 620 dolar seviyesinde tuttular. İnşaat demiri fiyatları da buna bağlı olarak fiyatlandı. Günü enteresan kılan ise bazı fabrikaların yoğun satış yapmak için inşaat demiri fiyatında 10 dolarlık kırma yapması oldu. Bundan dolayı da tüccarlar yoğun bir şekilde alım yaptılar.

 

ÇİN’DEN GELEN HABERLER TETİKLEDİ!


Demir sektörünü küresel çapta Çin yönlendiriyor. Çin hem en çok demir üreten ülke hem de en çok demir tüketen ülke olarak piyasaya yön veriyor. Çin’de yaşanan emlak krizi bir süredir demir fiyatlarında düşüşlere neden oluyordu. Ancak Çin’de devletin ucuz konut üretimi hamlesi yapacak olması piyasaları hareketlendirdi. Buna bir de Çin’de yağmur sezonunun sona ermek üzere olması ve inşaatların hızlanacağı da eklenince fiyatlarda bir toparlanma meydana geldi.

 

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

İnşaat demiri fiyatlarına dair bir yükseliş beklentisinin olup olmadığı merak ediliyor. Sadece tüccarların stok alımlarından dolayı bile bir fiyat yükselişi beklentisi olduğu tahmin edilebiliyor. Bunun yanında FED’den gelen faiz artırımlarının yavaşlatılacağı haberleri emtia fiyatlarında yükselişleri yeniden başlattı. Dolayısıyla inşaat demiri fiyatlarında da bir yükseliş beklentisi bulunuyor.

 

1 TON İNŞAAT DEMİRİ KAÇ TL OLDU?

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.