Haciz ve icraya düşenler Dikkat! Borcu olanlara müjde, detaylar netleşiyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak!

Haciz ve icraya düşenler Dikkat! Borcu olanlara müjde, detaylar netleşiyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak!
Milyonlarca dar gelirliyi ilgilendiren çok önemli düzenlemede sona gelindi. Borçları sebebiyle hacze düşen ya da icralık olan dar gelirli vatandaşlar için çok önemli adımlar atılacak. Hem Hazine ve Maliye Bakanlığı hem de Adalet Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili yaptığı çalışmaları tamamlamak üzere bugün toplanacak.İki bakanlığın yaptığı çalışmanın sonucu a Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Alınacak kararın kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor

Hazine ve Maliye bakanlıklarının, dar gelirli vatandaşların haciz işlemlerinin çözümüne yönelik yaptığı çalışmada son aşamaya gelindi. Düzenlemenin ayrıntılarını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.
Edinilen bilgiye göre, dar gelirlilerin maddi konularda hukuka taşınmış sorunlarının çözümü için yürütülen çalışmada son aşamaya gelindi.

2 bakanlığın yetkilileri konuya ilişkin son bir toplantı yaptı. Çalışma, ilk kabine toplantısında gündeme gelecek.

TASLAK HAZIR

Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, iki bakanlığın yaptığı ortak çalışmayla dar gelirlilerin maddi konularda yargıya taşınan sorunlarının çözümü için bir taslak çalışma hazırlandı.

Taslağın kapsamına ilişkin detaylar bugünkü toplantının ardından netlik kazanacak.

Bakanlıkların yetkilileri bugün bir araya gelerek, daha önce ayrıntıları üzerinde müzakere edilen taslağa son şeklini verecekler.

Düzenlemenin detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Hazine ve Maliye ile Adalet bakanlıklarınca hazırlanan çalışma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği ilk kabine toplantısında sunulacak.

KİMLERİ KAPSAYACAK?
CNN TÜRK'te yer alan habere göre; Ne kadarlık bir zaman dilimini etkileyecek, kimleri kapsayacak, kamuya oluşan borçlarda icralık olan ya da hacize düşen borçlar mı bu düzenlemenin içerisinde yer alacak ya da bir taksitlendirme mi olacak bunlar masadaki en önemli konular olacak. Hükümet dar gelirli vatandaşların borçları için bir adım daha atmak üzere.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK
Taslak metni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Düzenlemeyle ilgili detayları ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapılacak kabine toplantısının ardından açıklaması bekleniyor.



DAHA ÖNCE DE VERGİ BORÇLARI YAPILANDIRILMIŞTI
Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun kapsamında vergi dairelerine başvuruda bulunan 5 milyon 804 bin 861 mükellefin borçları yapılandırılmıştı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.