Gaziantep’te sebze ve meyve fiyatlarında bayram sonrası yaşanması beklenen düşüş yeterli oranda yaşanmadı. Vatandaşlar fiyatlardan yine dertli

Gaziantep’te sebze ve meyve fiyatlarında bayram sonrası yaşanması beklenen düşüş yeterli oranda yaşanmadı. Vatandaşlar fiyatlardan yine dertli
Gaziantep’te sebze ve meyve fiyatlarında bayram sonrası yaşanması beklenen düşüş yeterli oranda yaşanmadı. Halk pazarlarında fiyatlar bayram öncesine göre bir nebze gerilese de, vatandaşın beklediği rakamlar, hala etiketlerde yazmıyor.

Her bayram öncesi yaşanan sebze ve meyve fiyatlarındaki artış, bu bayram öncesi de yaşanmıştı. Ancak bayram sonrası gerilemesi beklenen fiyatlarda, vatandaşı memnun edecek bir gelişme yaşanmadı.

Pazarlarda hâlâ fiyatların yaz aylarına göre oldukça yüksek olduğunu belirten vatandaşlar, “ Yaz ayları geldi, ürün bollaştı. Yerel ürünler pazara gelmeye başladı. Ancak fiyatlarda beklediğimiz düşüş hala gelmedi. Satıcılar fiyatların düşmeyeceğini belirtiyorlar. 

Bu fiyatlarla nasıl salça yapacağız, nasıl kuruluk yapacağız? Yaz aylarında fiyatlar bu şekilde olursa, kışı düşünmek bile istemiyoruz.” şeklinde konuştular.

BU FİYATLARLA KIŞLIK YAPILMAZ

Özellikle biber ve domateste yüksek fiyatın devam ettiğini belirten vatandaşlar, “ Meyve fiyatlarına bakmıyoruz. Çünkü onu zaten alışveriş listelerimizden çıkardığımız çok oldu. Ama özellikle biber ve domates fiyatlarının düşmemesi büyük sıkıntı.

Kış ayları için konserve, salça ve kurulukları bu sebzelerle yapıyoruz. Geçen yaz aylarında kasa kasa, çuval çuval alınan bu ürünleri, şimdi kilo ile almakta zorlanıyoruz. Nasıl kışlık hazırlayacağız, inanın bilmiyoruz.” Yorumunu yaptılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.