Gaziantep 'KİRA VE PAHALILIKTA' Avrupa'yı GEÇİYOR! Gaziantep'te Ev Sahipleri Kefil Olarak 'Memur' Şartlı Kiracıları İstiyor... Gaziantepli Ev Sahipleri mi, Kiracılar mı Haklı? YORUMLARINIZ...

Gaziantep 'KİRA VE PAHALILIKTA' Avrupa'yı GEÇİYOR! Gaziantep'te Ev Sahipleri Kefil Olarak 'Memur' Şartlı Kiracıları İstiyor... Gaziantepli  Ev Sahipleri mi, Kiracılar mı Haklı? YORUMLARINIZ...
Avrupa'nın en pahalı konutlarının bulunduğu illerden olan Gaziantep'te artan kira bedelleri vatandaşın bütçesini zorluyor. Kent genelinde ikamet eden vatandaşlar, ev sahiplerinin kira bedellerine yaptığı fahiş zamlar nedeniyle perişan halde. Peki Gaziantep'li ev sahipleri mi yoksa kiracılar mı HAKLI?

Avrupa'nın en pahalı konutlarının bulunduğu illerden olan  Gaziantep'te artan kira bedelleri vatandaşın bütçesini zorluyor. Kent genelinde ikamet eden vatandaşlar, ev sahiplerinin kira bedellerine yaptığı fahiş zamlar nedeniyle perişan halde. Kiralara sınırlama getiren düzenlemenin uygulanamaması sonrası kira bedellerinin daha yükselmesi nedeniyle ev sahipleri ile kiracılar arasındaki gerilim de tırmanıyor.

2,5 milyondan fazla sayıda insanın yaşadığı  Gaziantep’te konut fiyatlarına güç yetmiyor. 2+1 dairelerde dahi 1 milyon TL’ye yükselen fiyatlar sonrası, kiralık konut bedelleri de fırladı. Kent genelinde 1+1 daire fiyatları dahi 1500 TL’den başlarken, 2+1 ve 3+1 dairelere de güç yetmiyor. İnternet sitelerine verilen kiralık daire ilanlarında, 1+0 eşyalı daireler,  1000 TL ila 1500 TL, 1+1 daireler 1500 ila 2 bin 500 TL, 2+1 dairelere konumuna göre 2 bin TL ila 5 bin TL, 3+1 konutlar ise 3 bin 500 TL ila 8 bin TL arasında değişiyor.

KİRALAR ATEŞ PAHASI!

Gaziantep’te kiralık evlere güç yetmiyor. Ev sahiplerinin konut fiyatlarının yüksek olmasını fırsat bilerek kentte oluşturduğu kiralık fiyatları, vatandaşın kabusu oldu. Kiralık ev arayışında olan vatandaşlar, istenen bedeller karşısında ne yapacağını bilmez durumda. 2+1 dairelerde dahi 3 bin TL’nin altında doğru düzgün ev bulabilmek mümkün olmuyor. Hal böyle olunca, sıkıntı içerisinde olan ne kiralık ev bulabiliyor ne de ev sahibi olabiliyor.

BU KİRALAR NASIL ÖDENECEK?

Kiralık dairelerde sorunlar yalnızca kira bedelleri ile sınırlı olmuyor. Pek çok ev sahibinin kiracı şartı ise memur oluyor. Kamu çalışanı olmayan kimselere ise kolay kolay kiralık daire verilmiyor. Aranan memur şartı sonrası kara kara düşünen vatandaş ne yapacağını bilemez hale geldi.  Ev sahiplerinin koyduğu memur şartı nedeniyle vatandaş ise ev bulamıyor. 5 bin 500 TL’ye yükselen Asgari ücret sonrası, ev kira bedellerine yeni zam yapılması da bekleniyor…

KİRA ÖDEMELERİNDE SIKINTILAR VAR!

Emlak sektörü yetkilileri, "Emlak piyasasında arz tarafındaki durgunluk devam ediyor.  Son dönemde inşaat maliyetlerindeki artışlar yeni gayrimenkul inşaatında istenen seviyelere ulaştıramıyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle evlenecek çiftler arttı, kiralık dairelerin bulunması bu sebepten dolayı daha da zorlaştı. Bu durum fiyatları daha da artırmaya devam ediyor. Kiralık dairelerde artan fiyatlar, kiraların ödenmeme riskini de beraberinde getiriyor. Geçen yıla göre 3-4 kat artan kira bedelleri nedeniyle daireye istenen yüksek kiralar başlangıçta kiracı tarafından ödenebiliyor ancak daha sonra tahsilatta sıkıntılar yaşanabiliyor."

"İNSANLARIN FERYADINA SAHİP ÇIKIN"

Çamlıtepe Mahallesi Muhtarı Cemil Şahin, "Sayın Valim Davut Gül,  mahalle muhtarı olarak sizlerden ricamızdır... Bu ev kiralarına bir sınırlama getirmenizdir. Kirada oturmak zorunda olan insanların feryadına sahip çıkmanızı rica ediyorum.  Bu gidişat sosyal patlamaya sebebiyet verecek" yorumunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.