Gaziantep'te vatandaş BAKLAVA'ya Elini Uzatamıyor! Bayramların vazgeçilmezi baklava Gaziantepli vatandaşın alışveriş listesinden çıkmış gibi görünüyor.

Gaziantep'te vatandaş BAKLAVA'ya Elini Uzatamıyor! Bayramların vazgeçilmezi baklava Gaziantepli vatandaşın alışveriş listesinden çıkmış gibi görünüyor.
Çarşıda bayram alışverişi için yoğunluk başlarken, bayramların vazgeçilmezi baklava alışveriş listesinden çıkmış gibi görünüyor. Baklavacılar, bayram siparişlerinin son derece sınırlı olduğunu dile getiriyor.

Bayram alışverişi için çarşılarda hareketlilik başladı. Çarşı esnafı vatandaşın dükkanlara gelişi ile moral bulurken, eski alışverişlerin olmadığını da dile getiriyor. Öte yandan bayram alışverişlerinin vazgeçilmezi baklava için, baklavacılara uğrayan ise kalmadı.

Çarşıda görüşlerini aldığımız baklava satıcıları, geçen yıllara göre ciddi anlamda siparişlerde düşüş yaşandığını belirterek, zamların gerçek anlamda kendilerini vurduğunu dile getirdiler.

ZAMLARA YETİŞEMİYORUZ

Herkesin baklavaya gelen zammı konuştuğunu belirten bir baklavacı esnafı, “Her şeye hemen hemen her gün zam geliyor. Un, tüp, şeker ve fıstık da bunların başında. İçtiğimiz suya bile zam geldi. Bunlara gelen zam haliyle bizim işlerimizi de zorluyor.  Biz baklavayı 130 TL’den satıyoruz. Ancak bizim satışlarımız da ciddi anlamda düştü.   Dükkan kirasını ödeyemiyoruz, personel çalıştıramıyoruz.” dedi.

ZAMLARIN GERİ ALINMASINA MEMNUN OLURUZ

Vatandaşın, baklavacı dükkanının önünden geçmeye korkar olduğunu belirten bir diğer baklavacı esnafı,  “Biz baklavayı 200 TL’den satıyoruz. Bir tepsi baklavanın fiyatı ise 600 TL’yi buluyor. Girdi maliyetlerinin geçen senelere oranla çok arttı. Geçen sene 1 çuval şekerin fiyatı 240 TL idi. Ama şu anda 800 TL,  güç yetmiyor.  Zamların geri alınmasına ihtiyacımız var. “şeklinde konuştu.

Esnaf, satışlarda ciddi anlamda düşüş yaşandığını ve bayram öncesi alınan siparişleri alamadığını dile getiriyor. Bu bayramda ikramlıklar arasında baklava yerini alamayacak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.