İşte Gaziantep'te 2022 güncel Bira ve Alkollü içki fiyatları ! 30 Mayıs alkole zam geldi mi? ÖTV zammı sonrası 30 Mayıs alkol fiyatları (şarap, rakı, viski, votka, bira)

İşte Gaziantep'te 2022 güncel Bira ve Alkollü içki fiyatları ! 30 Mayıs alkole zam geldi mi? ÖTV zammı sonrası 30 Mayıs alkol fiyatları (şarap, rakı, viski, votka, bira)
Alkole zam geldi mi 2022, alkole ne kadar zam geldi? Gaziantep'te güncel Bira ve alkollü içecek fiyatları... Bir litre rakıda ÖTV tutarı 481,98 TL'den 602,48 TL'ye yükseltildi. Sigarada 0.71 tl olan asgari maktu vergi tutarı 0.79 tl oldu. Alkollü içeceklerde ve sigarada asgari maktu vergi tutarları attırılınca merak için bunun alkole ve sigaraya yansıyıp yansımadığı araştırılmaya başlandı

  Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre alkollü içeceklerde ve sigarada asgari maktu vergi tutarları artırıldı. Alkollü içeceklerde ÖTV artış oranı yüzde 25 olurken sigarada ÖTV artış oranı yüzde 10 oldu. Bir litre rakıda ÖTV tutarı 481,98 TL'den 602,48 TL'ye yükseltildi. Sigarada 0.71 TL olan asgari maktu vergi tutarı 0.78 TL oldu. Saf alkol / litrede maksimum maktu ÖTV 481 TL'den 602 TL'ye çıktı. Yüzde 45 alkol oranlı içkilerin litresinden 64 TL civarı ek vergi alınacak. 

Gaziantep'te Güncel Bira Fiyatları

 

30 Mayıs Alkol fiyatları

Alkol üretimi yapan firmalar henüz ÖTV zammını ürünlerine yansıtmamışken, zincir marketler anında zammı etiketlere yansıttı. Bir kutu biranın fiyatı ÖTV zammıyla birlikte 24 ile 31.6 lira arasında değişiyor. Zincir marketler 70'lik rakıya da ÖTV zammı koyup fiyat etiketini 320 lira yaptı. 

Zincir marketlerin yaptığı ÖTV zammı üzerine tedarikçi firmaların zincir marketlere siparişi kestiği öğrenildi. Tekel Bayileri Platformu kurucusu Özgür Aybaş, "Firmalar ürün vermiyorlar veren firmalar kısıtlı veriyor' dedi.

Özgür Aybaş ayrıca Biricik şarap ve Akdeniz şarabın da zamlı fiyatlarını paylaştı.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.