Bu Haber İşçinin Cebini Parayla Dolduracak! İşçiler İçin Bayram İkramiyesi Tutarları Belli Oldu O Tarihte Hesaplara Yatacak!

Bu Haber İşçinin Cebini Parayla Dolduracak! İşçiler İçin Bayram İkramiyesi Tutarları Belli Oldu O Tarihte Hesaplara Yatacak!
Bayram ikramiyeleri, işçi olarak çalışan vatandaşların merakla bekledikleri ödemeler arasında yer alıyordu. Şimdilerde bakanlık, bayram ikramiyeleri için vatandaşların alacakları ücretleri ve ödemelerin hesaplara yatacağı tarihi kesin olarak açıkladı. İşte, milyonlarca vatandaşı sevince boğan bayram ikramiyesi ödemelerine dair merak edilen tüm detaylar.

2022 yılına girdiğimiz ilk günden beri yükselmeye devam eden enflasyon oranları, vatandaşların her konuda ezilmelerine neden oluyordu. Özellikle asgari ücretle geçinmeye çalışan aileler, market fiyatları konusunda neredeyse isyanın eşiğine gelmişlerdi. Şimdilerde milyonlarca işçiyi sevindirecek bir gelişme yaşandı.

Devlet tarafından işçilere her sene yatırılmakta olan bayram ikramiyeleri, bu sene de gündeme gelmeye başladı. Bilindiği üzere kamu işçileri ve 4D sürekli işçiler için her sene 52 lira tutarında ekstra ikramiye ödemesi yapılıyordu. Bu ödemeler, şimdilerde 4 taksit olarak vatandaşların hesaplarına yatmaya başladı. İşte, işçileri bir nebze de olsa rahat ettirecek ikramiye haberlerine dair merak edilen tüm detaylar.

Bayram İkramiyeleri Hesaplara Ne Zaman Yatırılıyor?

Yükselen enflasyon oranları, işçilerin bayram ikramiyelerini de araştırmalarına neden oluyordu. Şimdilerde devlet tarafından yapılan açıklamaya göre ödeme miktarlarının yanı sıra ikramiyelerin hesaplara geçeceği tarih de belli oldu. Buna göre vatandaşlar, söz konusu ödemenin ilk taksitini bugün itibarıyla almaya başladılar. Ayrıca gelen açıklamalara göre ikramiyelerin ikinci taksiti de 29 Nisan 2022 tarihinde vatandaşların hesaplarına geçmiş olacak. Ayrıca madem işçileri için ayrıca gelen açıklamada ikramiyelerin tek seferde olmak üzere 23 Aralık 2022 tarihinde hesaplara aktarılacağı bildirildi. Bu nedenle bayram ikramiyesinin ilk taksitini bekleyen vatandaşların bir an önce hesaplarını kontrol etmeleri gerekiyor.

Bayram İkramiyesi Olarak 8 bin 672 Lira Ödeme Yapılacak!

Şimdilerde merakla beklenen ikramiye ödemelerinin ne kadar olacağı da belli oldu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre asgari ücret için gerçekleştirilecek ödemeler, 2 bin 168 lira olarak yapılacak. Ayrıca bu hesaplamanın 13 güne göre yapıldığı da aktarılan bilgiler arasında yer aldı. Bu durum, kamu işçilerinin eline toplamda 8 bin 672 lira geçeceğini de resmi olarak kanıtladı. Son olarak bu hesaplamada ayni yardımların, evliliklerin, çocuk paralarının ve primlerin dahil edilmediğini de belirtmekte fayda var. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.