Gaziantep Sanayisi Şokta! Gıda Devi Konkordato İlan Etti: 35 Ülkeye İhracat Yapıyordu

Gaziantep’te ekonomik sıkıntılar, sanayi ve gıda sektörünü derinden etkilemeye devam ediyor. Kentin köklü şirketlerinden biri olan ve 35 ülkeye ihracat yapan Çilsan Gıda, mahkemeye başvurarak konkordato ilan etti.
Gaziantep Sanayisi Şokta! Gıda Devi Konkordato İlan Etti: 35 Ülkeye İhracat Yapıyordu

Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kararıyla Çilsan Gıda’nın yanı sıra Çilsan Çikolata, Exim Fresh Gıda, Mahmut Çil ve Hamit Çil için de konkordato süreci başlatıldı. Mahkeme, firmalara mali yapılarını toparlayabilmeleri için 3 aylık geçici mühlet tanıdı.

Gaziantep’te Konkordato Başvuruları Artıyor

Son konkordato kararlarıyla birlikte, yalnızca eylül ayında Gaziantep’te konkordato ilan eden firma sayısı 19’a yükseldi. Aynı dönemde 5 şirketin başvurusu ise mahkeme tarafından reddedildi.

Uzmanlara göre artan girdi maliyetleri, döviz kurlarındaki dalgalanmalar, yüksek faiz oranları ve küresel talepteki daralma, özellikle Gaziantep gibi üretim ve ihracat üssü olan şehirlerde şirketleri konkordato ilan etmeye zorluyor.

Çilsan Gıda: Bölge İhracatında Önemli Bir Marka

1980’li yıllardan bu yana faaliyet gösteren Çilsan Gıda, özellikle çikolata ve şekerleme üretimiyle biliniyor. Şirketin ürünleri, başta Orta Doğu ve Afrika olmak üzere 35 farklı ülkeye ihraç ediliyordu. Bu nedenle Çilsan Gıda’nın konkordato ilan etmesi, hem Gaziantep ekonomisi hem de Türkiye’nin gıda ihracatı açısından kritik bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Sektörde Zincirleme Etki Endişesi

Sanayi camiasında, artan konkordato başvurularının tedarik zincirinde aksamalara yol açabileceği endişesi hakim. Uzmanlar, reel sektörün finansal sıkışıklığının giderek derinleştiğini ve konkordato kararlarının önümüzdeki dönemde daha da artabileceğini öngörüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum