Gaziantep Konut Piyasasında Durum: Satılık Ev Fazla, Kiralık Konut Kıtlığı Sürüyor

Gaziantep’te konut piyasası durağan seyir izlerken, artan faiz oranları vatandaşların ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Satılık konut sayısının fazla olduğu şehirde, kiralık ev bulmak giderek güçleşiyor.
Gaziantep Konut Piyasasında Durum: Satılık Ev Fazla, Kiralık Konut Kıtlığı Sürüyor

Faiz oranlarındaki yükseliş, konut almak isteyenlerin kredi kullanmasını engellerken, bu durum satın alma eğilimini azaltıyor. Pek çok kişi, ev sahibi olmak yerine kiralama yoluna gitmek zorunda kalıyor. Ancak piyasada kiralık konut arzının yetersiz olması, kira fiyatlarının gerilememesine neden oluyor.

Ödeme koşullarının zorlaşmasıyla birlikte, konut fiyatları ne yükseliyor ne de düşüyor; piyasa genel anlamda sabit kalıyor. Kiralık konut talebinin yüksek olması, kira fiyatlarının da yüksek kalmasına yol açıyor.

Ekonomik koşulların etkisiyle, yatırımcıların riskten kaçındığı ve parasını faiz gelirine yönlendirdiği bir ortamda üretim faaliyetleri azalıyor. Bu durum, uzun vadede ekonomik dengeler için endişe verici bulunuyor.

Konut piyasasındaki mevcut dengesizlik, özellikle kiralık konut arayanlar için ciddi bir sorun teşkil ederken, çözüm için üretim ve yatırımın desteklenmesi gerektiği vurgulanıyor. Piyasadaki denge sağlanmadığı sürece, ev sahibi olma hayali zorlaşmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum