Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor: Konkordato Başvurularında Artış
Son dönemde kentte konkordato ilanlarında ciddi bir artış gözlemlenirken, 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından Gaziantep’te faaliyet gösteren dört firma hakkında konkordato kararı verildi.
Konkordato Başvurularında Artış
Türkiye genelindeki ekonomik daralmanın etkileri Gaziantep sanayisinde de kendini gösteriyor. Organize Sanayi Bölgeleri’nde faaliyet yürüten pek çok köklü şirket, borç yükümlülüklerini yerine getiremediği için konkordato talebinde bulunmak zorunda kalıyor. Son alınan kararlarla birlikte kentte üç önemli firmanın daha konkordato sürecine girmesi, sanayide ciddi bir endişeye neden oldu.
Kesin Mühlet Kararları ve Alacaklılara Çağrı
Geçtiğimiz Mayıs ayında Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren enerji ve inşaat sektöründeki bir firma hakkında 1 yıl süreyle kesin mühlet kararı verilmişti. Bu firmaya ilişkin son kararda, konkordato komiseri aracılığıyla alacaklıların 15 gün içinde alacaklarını bildirmeleri çağrısı yapıldı.
Buna ek olarak, kentte tekstil sektörünün önde gelen isimlerinden iki firma hakkında da 1 yıl süreyle kesin mühlet kararı çıktı. Bu firmalar için alacaklıların alacaklarını bildirmesi amacıyla yasal süreç başlatıldı. Tekstil sektöründeki bu gelişme, diğer firmalar arasında da kaygıya yol açtı.
Gaziantep Sanayisi Zorlu Bir Süçten Geçiyor
Konkordato ilanlarındaki artış, Gaziantep sanayisinin içinde bulunduğu finansal zorlukları açık şekilde ortaya koyuyor. Kentte faaliyet gösteren firmalar, ekonomik dalgalanmalara karşı direnç göstermekte zorlanırken, yetkililer ve sektör temsilcileri alınacak önlemler için görüşmelerini sürdürüyor.
Ekonomik istikrarın sağlanması ve sanayi sektörünün yeniden güçlenmesi için atılacak adımların önemi her geçen gün artarken, Gaziantep iş dünyası süreci yakından takip ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.