19 Temmuz 2025 Fiyat Raporu: Gaziantep ve Nizip’te Su Altı Boz Fıstık 205 TL’den Satıldı
19 Temmuz 2025 Cuma günü Gaziantep ve Nizip’te fıstık piyasasında hareketlilik devam ediyor. Bölgenin önemli ürünlerinden olan Su Altı Boz Fıstık, her iki bölgede de 205 Türk Lirası fiyatıyla alıcı buldu.
Yayınlanma:
Gaziantep’te Su Altı Boz Fıstıkta İstikrar Sürüyor
Gaziantep’te fıstık fiyatları, 19 Temmuz itibarıyla Su Altı Boz Fıstık türünde kilogram başına 205 TL seviyesinde gerçekleşti. Üreticiler ve tüccarlar arasında fiyatlarda büyük bir değişim yaşanmazken, piyasa genel olarak dengeli seyrediyor.
Nizip’te Fiyatlar Gaziantep ile Paralel Seyrediyor
Komşu ilçe Nizip’te de Su Altı Boz Fıstık fiyatları Gaziantep ile aynı seviyede, kilogramı 205 TL olarak kayıtlara geçti. Nizip üreticileri ürünlerini benzer fiyatlarla piyasaya sürerken, talebin önümüzdeki haftalarda artması bekleniyor.
Piyasa Beklentileri ve Üretici Görüşleri
Uzmanlar, bölgedeki fıstık üretiminin kalitesi ve iklim koşullarının fiyatlar üzerindeki etkisini yakından izlemeye devam ediyor. Üreticiler ise mevcut fiyat seviyelerinin makul olduğunu, ancak artan girdi maliyetleri nedeniyle destek beklediklerini ifade ediyor.
Ekonomi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.