Gaziantep’te Mevduat Sahipleri Dikkat: 1.5 Milyon TL’nin 1 Aylık Getirisi Dudak Uçuklattı!

Gaziantep’te Mevduat Sahipleri Dikkat: 1.5 Milyon TL’nin 1 Aylık Getirisi Dudak Uçuklattı!
Türkiye genelinde yükselen mevduat faiz oranları, Gaziantep’teki yatırımcıların da yakın takibine girdi.

22 Haziran 2025 itibarıyla bankaların sunduğu faiz oranlarında ciddi artışlar yaşanırken, 1 milyon 500 bin TL’lik birikimi olanlar için 32 günlük vadede net kazançlar 59 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Faiz yarışına giren bankalar, yatırımcıyı cezbetmek için agresif oranlar sunuyor.

Faizlerde Rekabet Kızıştı

Merkez Bankası’nın politika faizini sabit tutmasına rağmen bankalar, müşteri çekebilmek adına vadeli mevduat faizlerini artırmaya devam ediyor. Gaziantep’teki tasarruf sahipleri için bu durum, paralarını değerlendirmek adına cazip fırsatlar sunuyor.

En Yüksek Getiriyi Hangi Banka Sağlıyor?

Yapılan güncel hesaplamalara göre, %53 faiz oranı ile en yüksek getiriyi Alternatif Bank ve Türkiye Finans sağlıyor. Bu oranla 1.5 milyon TL’lik birikim, 32 günde tam 59.244 TL net kazanç sağlıyor. Onları sırasıyla ING ve Odea Bank takip ediyor.

BankaFaiz Oranı1 Aylık Net Kazanç
Alternatif Bank%5359.244 TL
Türkiye Finans%53 (kâr payı)59.244 TL
ING%5157.008 TL
Odea%5157.008 TL
QNB Finansbank%5055.890 TL
TEB%5055.890 TL
HSBC%5055.890 TL

En Düşük Faiz Verenler

Öte yandan kamu bankaları ve bazı katılım bankalarının sunduğu oranlar dikkat çekici ölçüde düşük. Ziraat Katılım, Albaraka ve Vakıf Katılım gibi kurumlar, sırasıyla %30, %33,1 ve %34,29 oranlarıyla yatırımcıya en düşük getirileri sunuyor. Bu oranlarla kazançlar 33.534 TL’ye kadar geriliyor.

Gaziantepli Yatırımcılara Uyarı

Uzmanlar, yüksek faiz oranlarının cazibesine kapılan yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Bankaların sunduğu brüt oranlarla net kazanç farklarına ve stopaj kesintilerine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen finans danışmanları, özellikle kısa vadeli değerlendirmelerde faiz oranının yanı sıra güvenilirlik ve likidite gibi faktörlerin de göz önünde bulundurulmasını öneriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.