Gaziantep Halinde Fiyatlar Cep Yakıyor! Sebze ve Meyvede Rekor Artışlar

Gaziantep'te 28 Mayıs 2025 Çarşamba günü hal fiyatları açıklandı. Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte birçok sebze ve meyvede dikkat çekici fiyat artışları görüldü.
Gaziantep Halinde Fiyatlar Cep Yakıyor! Sebze ve Meyvede Rekor Artışlar

Vatandaşlar ve esnaf, özellikle bazı ürünlerdeki yüksek fiyatlar karşısında zorluk yaşarken, piyasalarda fiyatlar cep yakmaya devam ediyor.

Sebze ve Meyvede Yükselen Fiyatlar Dikkat Çekiyor

Gaziantep halinden alınan verilere göre; kiraz 150-200 TL, çilek 80-100 TL, sarımsak kuru ise 140-170 TL arasında fiyatlandırıldı. Ayrıca; muz ithal 100-110 TL, üzüm ise 130-150 TL arasında satılıyor.

Sebzelerde de fiyatlar yüksek seyrediyor. Örneğin, biber kapya 35-60 TL, domates çeri 20-40 TL, patates 7-23 TL arasında değişiyor. Marul ve maydanoz gibi günlük tüketilen ürünlerde ise fiyatlar 4-8 TL bandında hareket ediyor.

Tüketici ve Esnaf Zorlanıyor

Hal fiyatlarındaki artışlar, Gaziantep’te hem tüketici hem de esnaf üzerinde baskı oluşturuyor. Özellikle kiraz, çilek ve sarımsak gibi temel gıda maddelerinin yüksek fiyatları, vatandaşların günlük alışverişlerini olumsuz etkiliyor.

Uzmanlar, küresel iklim değişiklikleri, girdi maliyetlerindeki artışlar ve lojistik sorunların fiyatları doğrudan etkilediğini belirtiyor. Bu durumun önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

Gaziantep Halinden Bazı Öne Çıkan Fiyatlar (28 Mayıs 2025)

ÜrünEn Düşük FiyatEn Yüksek Fiyat
Kiraz150 ₺200 ₺
Çilek80 ₺100 ₺
Sarımsak Kuru140 ₺170 ₺
Muz İthal100 ₺110 ₺
Üzüm130 ₺150 ₺
Patates7 ₺23 ₺
Biber Kapya35 ₺60 ₺
Domates Çeri20 ₺40 ₺

Fiyatlardaki Artışın Sebebi Ne?

Uzmanlar, artan enerji ve yem maliyetleri, kuraklık ve mevsimsel etkilerin ürün fiyatlarını yükselttiğine dikkat çekiyor. Ayrıca, lojistikte yaşanan sıkıntılar ve küresel tedarik zinciri sorunları da fiyat artışlarını tetikliyor.

Gaziantepli vatandaşlar, yerel üreticiler ve esnaf ise fiyatların makul seviyelere çekilmesi için yetkililerden destek bekliyor.

Gaziantep’te hal fiyatlarının seyri, önümüzdeki haftalarda hem tüketicinin hem de üreticinin nabzını tutmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.