Gaziantep’te Sigorta Maliyetleri Rekor Seviyeye Ulaştı: Artan Primler Vatandaşın Cebini Zorluyor
Döviz kuru ve enflasyondaki yükselişin etkisiyle araç parça ve işçilik giderleri zirve yaparken, kaza tazminatları da rekor seviyelere ulaştı. Ancak sigorta şirketlerinin tahsil ettiği primler bu artışları karşılamakta yetersiz kalınca, poliçe fiyatları hızla yükseldi.
Özellikle son dönemde hayata geçen uygulamalar, hasar durumunda kusurlu tarafın trafik sigortasından ödenen tazminatların yanı sıra, mağdur aracın değerindeki düşüş nedeniyle ek bedellerin de ödenmesini zorunlu kılıyor. Bu durum, sigorta şirketlerinin ödemek zorunda kaldığı hasar tutarlarını neredeyse iki katına çıkarıyor. Ayrıca, kaza başına ödenen tazminatlar milyarlarca liraya kadar çıkabiliyor.
Sigorta şirketleri, bu yüksek maliyetler karşısında trafik poliçesi satmakta zorlanıyor. Poliçe yapmaktan kaçınmanın yasal yaptırımları olmasına rağmen, şirketler zararlarını telafi etmek için müşterilerini ferdi kaza, çekici hizmeti gibi ek ürünler almaya zorluyor. Bu ek ürünlerin primleri bazen trafik sigortası primleri kadar yüksek olabiliyor ve vatandaşın sigorta maliyetini daha da artırıyor.
Gaziantep’te sürücüler, yüksek primler ve sigortasız kalma riskine karşı dikkatli olmaya çağrılırken, sektördeki maliyet baskısının önümüzdeki dönemde de devam etmesi bekleniyor. Sigorta maliyetlerindeki artış, hem araç sahiplerinin hem de sektörde hizmet veren firmaların gündeminde öncelikli sorun olmaya devam ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.