Gaziantep’te Kepenkler Tek Tek Kapanıyor: “Keseden yiyoruz”

Gaziantep’te Kepenkler Tek Tek Kapanıyor: “Keseden yiyoruz”
Bir ayda 114 işyeri kapandı, 264 işletme sektör değiştirdi. Esnaf, “Keseden yiyoruz” diyerek direniyor.

Gaziantep’te ekonomik durgunluk esnafı adeta köşeye sıkıştırdı. Kentte yalnızca bir ay içinde 114 işyeri kapanırken, 264 işveren de faaliyet alanını değiştirmek zorunda kaldı. Esnaf, zarar etmesine rağmen yılların emeğini bir kalemde silmek istemiyor.

Kayıtlara geçen verilere göre Gaziantep’te 50 bine yakın aktif esnaf bulunurken, bu işletmeler 72 farklı meslek odasına bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Son aylarda yaşanan ekonomik belirsizlik, artan maliyetler ve azalan talep, birçok esnafı işyerini kapatma ya da sektör değiştirme noktasına getirdi.

Her ne kadar yeni işyerleri açılmaya devam etse de kapanan işletme sayısı dikkat çekici seviyelere ulaşmış durumda. Bazı esnaflar “Bunca yıllık esnafız, kapatırsak ayıp olur” diyerek zararına da olsa faaliyetini sürdürmeye çalışıyor. Birçok işletmeci ise “Keseden yiyoruz” diyerek yaşadıkları zorlukları dile getiriyor.

Kent genelinde iş bırakmayı düşünen esnaf sayısının arttığı, birçok işletmenin ise kepenk kapatma hazırlığında olduğu öğrenildi. Gaziantep’in güçlü ticaret geleneği, ekonomik krize karşı direnmeye çalışsa da tablo her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum