Havalimanında Simit Şoku

Havalimanında Simit Şoku
Türkiye’de artan enflasyon ve yükselen gıda fiyatları, özellikle havalimanlarındaki fiyat politikalarını yeniden tartışmaya açtı.

Uluslararası raporlar Türkiye’yi havalimanı fiyatlarında zirveye taşırken, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda satılan bir simitin fiyatı adeta yeni bir rekor kırdı. İçerisinde sadece birkaç dilim domates ve biraz peynir bulunan bir simite 355 TL fiyat biçildi.

Bu dikkat çeken etiket, yolcular arasında büyük şaşkınlık yaratırken, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Pek çok kullanıcı durumu "fırsatçılık" olarak yorumlarken, bazıları ise bu fiyatların artık "lüks restoran seviyesini geçtiğini" belirtti.

si2.webp

Çay 255 TL, Su 100 TL: Havalimanlarında Fiyatlar Uçuşta

Simit fiyatının yanı sıra, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda çayın 255 TL, suyun ise 100 TL’den satıldığı da sosyal medya paylaşımlarıyla ortaya çıktı. Bu gelişmeler, hem yerli hem de yabancı yolcular arasında memnuniyetsizliğe yol açtı. Turistler fiyatları "anlamsız" bulurken, Türk yolcular sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Uzmanlar Uyarıyor: Denetimsizlik Fiyatları Kontrolden Çıkarıyor

Ekonomi uzmanlarına göre, bu tür uçuk fiyatların temelinde havalimanı işletmelerinde yaşanan denetim eksikliği ve yüksek kira maliyetleri yatıyor. Uzmanlar, özellikle kamuya açık alanlarda satılan gıda ürünlerinin belirli fiyat aralıklarında tutulması gerektiğini, aksi takdirde tüketici haklarının ihlal edildiğini vurguluyor.


İstersen bu haberi görsel destekli ya da infografikli hale de getirebiliriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
  • kemalcan / 24 Nisan 2025 16:23

    niye ne satıyorsunuz onu anlamdim gram altın mı ki bu fiyatlar ateş pahası nerede denetim nerede devlet

    Yanıtla (0) (0)