Gaziantep'te Kurban Fiyatları FÜZE GİBİ DÜŞTÜ!

Gaziantep'te Kurban Fiyatları FÜZE GİBİ DÜŞTÜ!
Gaziantep'te arefe ile daha önceki günlere oranla bayramın birinci ve ikinci gününde kurban fiyatlarının düştüğü görüldü. Fiyatlarda en az yüzde 10 düşüş gözlendi, 20 bin liraya satılan küçükbaşlar 18 bin ve daha altından satılıyor.

Gaziantep'te arefe günü ve bayramın birinci günü kurban satışları beklendiği kadar olmadı.

Satışların düşük kalmasının nedeni olarak fiyatların pahalılığı kadar, Gazianteplilerin bayram için yoğun olarak şehir dışına gitmeyi seçmesi de gösteriliyor.

Kurban satıcıları ise elde kalan hayvanları geri götürme maliyetini düşünerek, bunları elden çıkarmanın yollarını arıyor.

Hayvanları geri götürmek istemeyen pek çok satıcı fiyatları düşürdü. Hayvan pazarı fiyatlarında düne göre en az yüzde 10'luk bir düşüş söz konusu. Bu da çare olmazsa, pek çok satıcının son gün elde kalan hayvanları kasaplara ve komisyonculara oldukça düşük fiyattan satabileceği belirtiliyor. Çünkü hayvanları geri götürmenin maliyeti çok yüksek.

Bu durumun böyle gelişeceğini tahmin eden pek çok vatandaş ise kurban alım işini ikinci ve üçüncü güne bırakmış durumda. Kurbanını sonraya bırakanların oldukça ucuza alacağı da görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.