Antep Baklavası'nın Kilosu 110 TL'ye Düştü! Gaziantep ve Türkiye O ŞEHRİ KONUŞUYOR!

Antep Baklavası'nın Kilosu 110 TL'ye Düştü! Gaziantep ve Türkiye O ŞEHRİ KONUŞUYOR!
Türkiye'nin dört bir yanında zamlar derin bir şekilde hissedilirken, tatlı sektöründe yaşanan fiyat artışları dikkatleri üzerine çekiyor. baklavanın kilosu 800 TL'yi aştı ve birçok vatandaş için 1 dilim baklavanın hayali bile zorlaşmış durumda.

Özellikle en çok sevilen tatlılardan olan antep baklavası, fiyat artışıyla dudak uçuklatıyor. Son durumda baklavanın kilosu 800 TL'yi aştı ve birçok vatandaş için 1 dilim baklavanın hayali bile zorlaşmış durumda. Ancak Konya'da durum tersine dönmüş gibi görünüyor; kaliteli baklava fiyatları düşerek, insanları bayram öncesinde tatlı bir telaşa sürüklüyor.


BAKLAVANIN KİLOSU 110 TL

Karar.com'da yer alan habere göre; Konya'daki tatlı severler, baklava fiyatlarının düşmesiyle adeta mutluluktan uçuyor. Bayram öncesinde kaliteli bir kilo baklavanın fiyatı 110 TL'ye kadar düşürülerek, tatlı krizine girenler için büyük bir fırsat sunuldu. Türkiye geneline yayılan enflasyonun ağırlığı her alanda hissedilirken, Kurban Bayramı yaklaşırken Konyalılar gelen bu kampanyayla hem tatlı ihtiyacını karşılıyor hem de büyük indirimin tadını çıkarıyor.


TEPSİLERLE ALIYORLAR

Baklava siparişleri vermeye başlayan vatandaşlar, yüksek fiyatlardan dolayı eski tatlı alışkanlıklarını sürdürememenin sıkıntısını yaşarken, Konya'daki ünlü bir baklavacı, cebin dostu bir kampanyayla imdada yetişti. Piyasada baklava fiyatlarının 500-800 TL arasında değişkenlik gösterdiği bir ortamda, yükselen girdi maliyetlerinin fiyatlara yansıtılmasından dert yanan tatlıcılar ve vatandaşların yerine, Konya'da makul fiyatları duyunca tepsilerle baklava almak için yarış başladı.

VATANDAŞ MEMNUN

Tatlıcıların yüksek fiyatlarına karşı konulmuş bu hamle, Konyalı tatlı severlerde büyük çoşku yarattı. 110 liraya satılan cevizli baklavanın yanı sıra, fıstıklı baklavanın kilosu 195 TL, soğuk baklavanın kilosu ise sadece 175 TL'den satışa sunuldu. Tatlısever Sinan Gök, kampanyayı duyduğunda hissettiklerini, "Allah'tan böyle hizmet veren insanlar var, yoksa diğer yerlerin fiyatlarına bizim gibi garibanların gücü yetmez," sözleriyle ifade etti ve baklavacıya teşekkürlerini iletti. Bu kampanya, fiyatlarıyla vatandaşın yüzünü güldürerek, bayram öncesi tatlı bir hava estirdi.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.