Gaziantep'te Bıçakçılar Bıçaklıyor! Bıçak Bileme Ücreti Cep Yakıyor

Gaziantep'te Bıçakçılar Bıçaklıyor! Bıçak Bileme Ücreti Cep Yakıyor
Gaziantep2te vatandaş Kurban Fiyatlarından yakınırken bu kezde bıçak fiyatları ve bıçak bileme fiyatları bu kadar olmaz dedirtti! Bir bıçak 75 TL'ye bileniyor, en düşük yeni bıçak fiyatı ise 200 lira

Gaziantep'te Kurban Bayramı’na artık sayılı günler kaldı. Bayram için alışverişe çıkan Gaziantepliler eksiklerini tamamlarken, bayramın en önemli ihtiyaçlarından olan bıçaklar da tezgahlardaki yerini aldı.

Kurbanlık için tercih edilecek bıçak, kurban kesmede dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri. Özellikle kurban edilecek hayvanın mümkün mertebe eziyet görmemesi için kullanılacak bıçak çok önemli bir role sahip.

Kalitesinden keskinliğine kadar birçok noktada dikkat edilmesi gereken kurbanlık bıçak piyasasında, Gaziantep'te bayramdan dolayı hareketlilik yaşanıyor. Ancak artan fiyatlar nedeniyle eski nazaran işler düşük. Bıçak bileme fiyatlarının 75 lira olduğu pazarda esnaf ise hem işlerin azlığından şikayet etti hem de vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Yıllardır Gaziantep'te bıçak satışı ve bıçak bileme işi yapan Sadullah Arpacıklı bıçak piyasasındaki son durumu anlattı.

Arpacıklı, bu yıl bıçak fiyatlarında ve bileme ücretlerinde büyük bir artış olduğunu söyledi.

ARPACIKLI FİYATLAR YÜZDE 200 ARTTI

Gaziantep'te bıçak satışı ve bıçak bileme işi yapan Sadullah Arpacıklı, bu yıl henüz beklenen yoğunluğun oluşmadığını belirterek, “Geçen seneye göre bu yıl baya durgun işler. Bu yıl henüz beklediğimiz yoğunluk oluşmadı. Bunun başlıca nedeni ise ekonomik sorunlar. Bıçak fiyatı ve bıçak bileme fiyatları geçen yıla göre yüzde 200’e varan artışlar göstermiş durumda. Bu yıl bir bıçağın bileme fiyatı 75 lirayken geçen yıl bu fiyat 15 - 20 liraydı. Bıçak fiyatları ise 200 TL’den başlıyor.” dedi.

VATANDAŞ FİYATTAN YAKINDI

Bıçaklarını biletmek için gelen Bülent Arık da fiyatların yüksekliğine tepki gösterdi.

Arık: "Ben her bayram öncesi bıçakları biletmek için getiriyorum. Bu yıl bilettiğim 6 bıçağın maliyeti 450 lira tuttu, 1 satır bileme ise 120 lira ve birde yeni bıçak aldım onuda 300 liraya aldım. Bu fiyatlar gerçekten yüksek bir para. Geçen yıl tüm bıçakları 150 liraya bilete biliyordum ancak bu yıl fiyatlar gerçekten çok yüksek" dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum