Gaziantep'te Elektrik, Su ve Gaz Sayaçlarına Bu İşlemi Yaptırmayanlara 10 BİN TL CEZA

Gaziantep'te Elektrik, Su ve Gaz Sayaçlarına Bu İşlemi Yaptırmayanlara 10 BİN TL CEZA
Türkiye'nin her köşesinde bulunan ve Gaziantep dahil olmak üzere 81 ildeki vatandaşları yakından ilgilendiren yeni bir duyuru yapıldı. Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliğindeki değişikliklere ilişkin kamuoyuna yeni bilgiler aktarıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, sayaçlarda yapılacak önemli bir değişikliğe gidildiğini bildirdi. Bu kapsamda, ilgili yönetmelikte yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve yeni kurallar kamuoyuna ilan edildi.

BU SAYAÇLARIN TAMAMI SÖKÜLECEK

Yönetmeliğe göre, enerji tüketimi güvenliğini artırmak için, 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında üretilmiş olan tüm doğalgaz sayaçları, 2025 yılının son gününe dek değiştirilecek. Artık yalnızca geçerli muayenesi bulunan ve standartlara uygun olan sayaçlar kullanılacak. İşlenişe dair detaylar ve sayaç muayenelerinin kimler tarafından gerçekleştirileceği yönetmelikle belirlendi.

ÜCRET ALINMAYACAK

Vatandaşların dikkat etmesi gereken bir diğer husus da, muayene ve değiştirme işlemleri ücretsiz olacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, muayene işlemleri için vatandaşlardan hiçbir ücret talep etmeyecek. Muayene işlemine tabi tutulacak sayacın ise, sahibi tarafından bulunduğu yerden sökülerek il müdürlüklerine ya da yetkili servislere gönderilmesi gerekiyor. Sayaçların muayene süreci, il müdürlükleri veya yetkilendirilmiş servislerce tamamlandıktan sonra damga ile işaretlenecek.


10 BİN TL CEZA

Önemli bir nokta da, yükümlülüklerini yerine getirmeyen kullanıcılara yüksek miktarda para cezalarının kesilecek olmasıdır. Bildirim yükümlülükleri henüz yerine getirilmemişse, 2025 yılına kadar söz konusu sayaçların değiştirilmesi ve gerekli bildirimin yapılması gerekmekte. Aksi takdirde, 10 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanabilecek. Yönetmelik, kullanıcıların bu prosedürü zamanında yerine getirmeleri için bir uyarı niteliğinde ve herkesin kendi sorumluluğunda olan bir süreci içeriyor. Bu, 81 ili etkileyen ve dolayısıyla tüm kullanıcılar için önem taşıyan bir konu. #Gaziantep

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum