Gaziantep'te ev sahiplerine vicdan çağrısı!

Gaziantep'te ev sahiplerine vicdan çağrısı!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kirada yüzde 25 sınırının 1 Temmuz’dan itibaren kaldırılacağını açıklaması emlakçılar arasında olumlu karşılandı.

Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, ev sahiplerini vicdanlı olmaya davet ederken, yüzde 25 sınırının kaldırılmasının ev sahibi ve kiracı açısından iyi olacağını savundu. Aytaç, “Eski sisteme dönülsün.TÜFE-TEFE uygulansın. Ev sahibi ve kiracılar karşı karşıya gelmekten kurtulsun” dedi.

ekran-resmi-2024-05-25-09-28-57.png

MAHKEMELERDE DÜNYA KADAR DOSYA VAR

Yüzde 25 sınırının bütün kanuni hakları kiracıya verdiğini, bu uygulama başladığı günden bu yana ev sahibiyle kiracının sürekli olarak karşı karşıya geldiğini belirten Aytaç şunları söyledi:” Aynı daire, birinin kirası 20 bin, diğerinin 5 bin lira. Ev sahibi 5 bin lirayı kabul etmiyor, kiracı da yüzde 25’in üzerine çıkmam diyor. Tartışmalar başlıyor, iş mahkemeye kadar gidiyor. Mahkemelerde ev sahibi kiracı anlaşmazlığıyla ilgili dünya kadar dosya var. “

İBRAHİMLİ’DE 3-1 DAİRENİN KİRASI 30 BİN LİRA

Ev sahiplerini vicdanlı olmaya çağıran Aytaç, “Kiralar da çok yüksek. Ev sahipleri ellerini vicdanına atmalı. İbrahimli’de 3 artı 1 dairenin kirası 30 bin, Karataş’ta ise 3-1 daire 15 bin lra. Vatandaşa da yazık. Mülkiyet sahipleri biraz daha vicdanlı olmalı. Bu sistem iki yıldır uygulanıyor. 1 Temmuz’da süre doluyor. Eski sisteme dönülmeli. Bu kiracı içinde ev sahibi içinde daha iyi olur. TÜFE-TEFE uygulansın” diye konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum