Antep Fıstığı'nda Zam Fırtınası: Antep Fısığı'nın FİYATI UÇTU! BAKLAVA BİN YÜZ Lira OLDU! HEMDE KURUSU

Antep Fıstığı'nda Zam Fırtınası:  Antep Fısığı'nın FİYATI UÇTU! BAKLAVA BİN YÜZ Lira  OLDU! HEMDE KURUSU
Gaziantep, yöresel tatlarından baklava fiyatlarına yapılacak yeni zamla gündemde. Ticaret Odası üyesi baklavacıların, Antep Fıstığı fiyatlarının 1250 TL'ye varan yükselişi sebebiyle zamma hazırlandığı iddia ediliyor.

Sosyal medyada paylaşılan yeni fiyat tarifesine göre, şehirde kuru baklava kilogram fiyatı 1000 TL'ye ulaşmak üzere.

ANTEP FISTIĞI

Son dönemlerde Gaziantep'te tırmanΩışa geçen Antep Fıstığı fiyatları dikkat çekiyor. Geçen hafta "kuş boku" adıyla bilinen baklava için kullanılan Antep Fıstığı'nın kilogram fiyatı 1200 TL'den işlem görürken, daha da artarak 1250 TL seviyelerine ulaştı.


GAZİANTEP'TE FISTIK KRİZİ
20 Mayıs'ta "Fıstık Krizi" başlıklı haberimizle gündeme taşıdığımız baklavacılar, fıstıkçılar ve üreticiler arasındaki Antep Fıstığı fiyatları tartışması, fiyatların daha da yükselmesiyle zamma dönüşecek gibi görünüyor.


ANTEP BAKLAVASI'NDA FİYATLAR UÇUYOR!
Bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı, yeni baklava fiyatlarını içeren görsel şehrin gündeminde. Önceki fiyatı 800 TL olan baklavanın kilogramı, yeni listede 950 TL'ye çıkarken, diğer baklava çeşitleri de benzer fiyat artışlaryaşanıyor baklava türleri'nin fiyatlar1.900 TL'ye ulaşıyor

ANTEP 'KURU BAKLAVA' BİN 1100 TL

Özellikle, kuru baklava 950 TL'den 1100 TL'ye, özel kara baklava 1.250TL'ye, Havuç Dilimi ve Özel Kuru Baklava'nın kilogram fiyatları 1100 TL'ye, Özel Şöbiyet ve Bülbül Yuvası ise 1300 TL'ye yükselmiş durumda. Fiyat listesinde Cevizli Baklava 850 TL, Kaymaklı Baklava 925 TL, Su Böreği 800 TL, Diyet Baklava 1125 TL, Fıstık Ezmesi 1500 TL, Kare Ezme 1600 TL, Özel Kadayıf 1300 TL, Özel Cevizli Baklava 850 TL, Sade Kurabiye 900 TL, Fıstıklı Kurabiye 1350TL, Tuzlu Fıstık ise 600 TL olarak belirtilmiş. Gaziantep'in meşhur tatlısı baklava, bu fiyatlarla lüks tüketim ürünleri arasında anılmaya başlanabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum