GAZİANTEP'TE 'SU'YA ŞOK ZAM! ANTEP'TE ARTIK 1 BARDAK SU 1 TL!

GAZİANTEP'TE 'SU'YA ŞOK ZAM! ANTEP'TE ARTIK 1 BARDAK SU 1 TL!
Gaziantep'te son dönemde gıda ürünlerine yapılan zamların ardından damacana su fiyatları da artış gösterdi. 19 litrelik damacanaların 85 ile 100 Türk Lirası arasında satılıyor ve 1 bardak suyun fiyatının neredeyse 1 liraya ulaşt!

Gaziantep'te yaşanan enflasyon etkisi su fiyatlarına yansıdı. Mayıs 2023'te 74 Türk Lirası olan 19 litrelik damacana suyun fiyatı, yüzde 29'luk bir artışla 96 Türk Lirasına ulaştı. Ortalama 95 bardak su elde edilen bir damacanadan yola çıkarak hesaplandığında, bir bardak suyun maliyeti yaklaşık 1 Türk Lirasına tekabül ediyor.


GAZİANTEP'TE DAMACANA SU 95 TL.


2022 yılı sonunda Gaziantep'te cam ambalajla satılan bir markanın 19 litrelik damacana suyunun fiyatı 39.5 Türk Lirası iken, 2023'ün ilk aylarında yüzde 8.8 zamla 43 Türk Lirasına yükseldi. Yıl sonuna doğru fiyat 77 Türk Lirasına ulaşırken, bunun üzerine yüzde 95.8'lik bir artışla 2024 Mayıs ayında bu fiyatın 95 Türk Lirasına çıkacağı aktarıldı.


SU FİYATLARI AMBALAJ OLMASA NE KADAR OLUR?


Su fiyatlarındaki artış, aynı zamanda Gaziantep ve Türkiye genelinde ambalajlı su pazarının büyümesine katkı sağladı. Ambalaj maliyetlerindeki yükselmeyle birlikte, Ambalajlı Su Üreticileri Derneği'nin verilerine göre Türkiye'de ambalajlı su sektörünün 2023 yılında toplam hacminin yaklaşık 10.7 milyar litreye ve sektör cironun da 23.6 milyar Türk Lirasına ulaştığı tahmin ediliyor.

Not: Su Markaları Damacana'nın Üzerine Ambalaj ve Marka Etiketi Takmasa damacana su fiyatı 32.3 TL Olur Mu?

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.